Must-do’s tijdens een de winter in de Stubai Vallei

Oostenrijk is open en het wintersportseizoen is in volle gang, de hoogste tijd dus om de skilatten uit de kast te halen en af te stoffen. Zo’n beetje elke dag gaat er een vlucht of nachttrein richting Innsbruck, waardoor een wintersportvakantie zo geboekt is, last-minute of ver vooruit. Mocht je een bezoek aan de Stubai Vallei willen brengen tijdens de Krokusvakantie of kies je juist voor een short winter break buiten de vakantie om, wij delen de top 5 must-do’s voor jouw aankomende wintervakantie in Stubai Tirol.

1. Ontdek het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk  
De Stubaier Gletscher is het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk en biedt de luxe dat er van oktober tot en met juni sneeuw ligt. Dat betekent sneeuwgarantie het hele wintersportseizoen door dus! Met ruim 60 km aan piste is er een hoop variatie voor verschillende niveaus. Van brede en gemakkelijke afdalingen voor de beginners, tot opwindende zwarte pistes en moeilijke skiroutes voor de gevorderden. Daarnaast geniet je er van een fascinerend uitzicht over de Stubai Vallei. Vooral vanaf één van de mooiste uitzichtplatformen van de wereld, Top of Tyrol, welke je op een hoogte van 3.210 meter vindt.


Schlick 2000

2. Tijd voor gezelligheid in het skicentrum Schlick 2000
Tijdens jouw winter break in de Stubai Vallei is er uiteraard, tussen al het harde werken door, genoeg tijd over voor gezelligheid. Voor degenen die op zoek zijn naar de authentieke, Oostenrijkse gezelligheid leent het skicentrum Schlick 2000 zich hier perfect voor uit. Naast dat het een prachtig skigebied is met wel 22 gevarieerde pistekilometers, over een funpark beschikt met heel veel obstakels en een snelheidspiste, staat het ook wel bekend als het ‘’gezelligste’’ gebied van de vallei. Hier vind je namelijk een tal aan leuke restaurants en hutten om heerlijk te eten of gewoon een ijskoud biertje te nuttigen in de zon. 


Schaufelspitz

Lees ook het artikel: Mooie aanbiedingen Qatar Airways voor Valentijn

3. Culinair genieten in het hoogstgelegen Haute Cuisine restaurant ter wereld 
Naast dat het restaurant op hoog niveau heerlijke gourmet gerechten serveert, biedt het ook een prachtig uitzicht over de hele vallei van zo’n 3.000 meter hoogte. Bekroond met drie koksmutsen, is restaurant Schaufelspitz daarmee het hoogstgelegen Haute Cuisine restaurant ter wereld. Het restaurant beschikt over een verwarmde open haard binnen en een dromerig zonneterras buiten. De keuken wordt geleid door ervaren chef-kok David Kostner.4. Rodelen onder het licht van de sterren
Wanneer je met de gondel of na een avontuurlijke wandeltocht door de besneeuwde bossen boven komt, geeft dat je de kans om met hoge snelheid weer naar beneden te rodelen. In Oostenrijk noemt men een slee, een rodel. In het Stubaital vind je wel 10 verschillende rodelroutes, welke allemaal onderscheiden zijn met het Tiroolse keurmerk voor veilige natuurrodelbanen. Rondom de Elferberg in Neustift ligt de langste natuurlijke rodelbaan van het Stubaital, van wel 8 km lang. Bijna elke dag is minstens één van de pistes tot laat in de avond open, zodat je avontuur niet hoeft te missen als de zon is vervangen door de maan. Terwijl je met volle vaart de berg af gaat, geniet je van het prachtige uitzicht van de sterrenhemel.


 
5. Winterwandelingen door de wonderbaarlijke natuur van Stubai
Naast skiën, snowboarden, rodelen en lekker eten en drinken, biedt het Stubaital de ideale omgeving voor de mooiste wandelingen. Tijdens een wandeling door het winterse landschap ontdek je de veelzijdigheid en schoonheid van de Tiroolse natuur rondom het charmante skigebied in Mieders. Breng eens een bezoek aan de Serlesbahnen Mieders en maak een winterwandeling langs het klooster “Maria Waldrast”. Deze route is 14 km lang en het fijne is dat het pad beschikt over een duidelijke bewegwijzering, verdwalen doe je dus niet zo snel! 

Related posts