Unieke cabins in de Zweedse natuur

Er wordt momenteel volop gebouwd in de Zweedse natuur om de ‘perfecte digital detox plekken’ met uitzicht te creëren. Op deze plekken kun je weer één worden met de natuur.  Zo zijn er in de regio Dalsland dit jaar maar liefst 4 nieuwe  ”72 hours cabins‘ gebouwd. Dit zijn cabins waar je in 3 dagen weer ”mens” wordt door te genieten van het uitzicht, de natuur, het goede eten en vooral door niet op je scherm te staren. Dichterbij de Benelux, in de regio Småland wordt ondertussen verder gebouwd aan het  Trakt Forest Hotel, dat deze herfst haar deuren opent. Het uitzicht tussen de bomen is prachtig. De hotelkames lijken er te zweven tussen de bomen. 

Ondernemers van over de hele lengte en breedte van Zweden zijn all-in gegaan met hun nieuwe openingen voor bezoekersaccommodaties in 2021 met voor elk wat wils wanneer de tijd rijp is om weer op reis te gaan. Er zijn luxueuze nieuwe penthouse-suites, kleine ontsnappingen op een privé-eilandarchipel, glamping-pods die in de bomen zwaaien, eco / organische en duurzame opties, natuurgetrouwe designerervaringen en prachtige retraites uit een vervlogen tijdperk dat opnieuw is bedoeld. Waar zal je hart je heen brengen?

West-Zweden en Göteborg

De 72Hr Cabin – 4 NIEUWE glazen hutten in West-Zweden
Om de effecten te onderzoeken van de unieke relatie die Zweden hebben met de natuur, is in 2017 een casestudy uitgevoerd in Dalsland, West-Zweden. Vijf mensen met stressvolle banen hebben de Zweedse levensstijl ervaren die dicht bij de natuur staat, terwijl hun welzijn werd gevolgd en gemeten door leidende onderzoekers (Walter Osika en Cecilia Stenfors van het Karolinska Instituut in Stockholm, een van ’s werelds meest vooraanstaande medische universiteiten). Tijdens het onderzoek verbleven de deelnemers in op maat gemaakte glazen hutten om zo dicht mogelijk bij de natuur te zijn. Na 72 uur vertoonden ze allemaal een verlaging van de bloeddruk, stressniveaus en hartslag, evenals een verhoogde creativiteit.

Na het onderzoek namen andere bedrijven en gebieden in West-Zweden het idee op. Er zijn vier NIEUWE glazen hutten, ontworpen door Jeanna Berger, die in 2021 in West-Zweden worden geopend. 2 in Erikson Cottage, een 18e-eeuwse boerderij, ongeveer anderhalf uur ten oosten van Göteborg. Dit romantische huisje met hoge plafonds is gebouwd aan het einde van de 18e eeuw en zorgvuldig verbouwd in 2004. Erikson Cottage opent nu begin mei 2021 2 glazen hutten, die geboekt kunnen worden voor een verblijf van één nacht of, in lijn met het oorspronkelijke concept, voor 72 uur. De twee hutten staan ​​op een prachtige afgelegen plek diep in het bos, één op een heuvel met uitzicht op een meer en één in het bos. Open: mei 2021. Mogelijk om 1 nacht of 72 uur te boeken

2 nieuwe bij Dalslands Aktiviteter, die nu in totaal 4 glazen hutten heeft, gelegen op een paar uur rijden ten noorden van Göteborg. De twee originele glazen hutten die deel uitmaakten van het 72-uurs Cabin-concept, bij Dalslands Aktiviteter, krijgen dit seizoen twee extra klassecabines. Dalslands Aktiviteter is het ultieme activiteitencentrum voor iedereen die de bossen en meren wil verkennen met het oog op avontuur. De hutten zijn privé gelegen op hun eigen schiereiland, net boven het waterpeil, op ongeveer 800 meter van het restaurant en activiteitencentrum Dalslands Aktiviteter. Opent: 1 april 2021

Värmland


Happie Camp is een verbonden netwerk van afgelegen schuilplaatsen die het gemakkelijker maken voor mensen die in steden wonen om naar het platteland te gaan en toegang te krijgen tot accommodatie en basisvoorzieningen in natuurlijke recreatieomgevingen om te ontspannen en op te laden. Na een succesvol eerste jaar hebben ze voor 2021 een aantal nieuwe locaties aan hun portfolio toegevoegd.

Happie Camp biedt accommodatie in prachtige natuurlijke omgevingen en bossen en biedt hun gasten een privé en all-inclusive ervaring van bosbaden en de echte Scandinavische friluftsliv. Tenten zijn volledig ingericht en gedecoreerd in een natuurlijke en Scandinavische stijl, voorzien van alles wat u nodig heeft voor een comfortabel verblijf in de natuur. De bedden hebben futonmatrassen van linnen en beddengoed van merinowol voor een goede nachtrust in de frisse lucht.

Naast de tent is een gemeubileerde kookhoek met buitenkeuken en alle apparatuur die je nodig hebt om heerlijke maaltijden buiten te bereiden. Gasten kunnen ook voedselzakken bestellen met vooraf ontworpen, gemakkelijk te bereiden, plantaardige gastronomische maaltijden. Dichtbij elke kampeerplaats is er een privé-intimiteitstent met een eco-toilet.

Dit is een gemakkelijke en comfortabele manier om toegang te krijgen tot unieke en privé-accommodatie in een prachtige natuurlijke, landelijke omgeving, waarbij u rust vindt in de ervaring van eenzaamheid. Door de oude traditie van Scandinavische friluftsliv, biedt Happie Camp de mogelijkheid van een zalige gemoedstoestand die wordt gegenereerd door in de context van de ware natuur te zijn. Net als baden, is het doel van Friluftsliv om op te gaan in de natuur, om het landschap door al je zintuigen te laten omhullen. Als je voelt dat je volledig geïntegreerd bent met de natuur om je heen, heb je een sterk gevoel thuis te zijn op een plek die je nog nooit eerder hebt bezocht. Friluftsliv is je leven leiden door de natuur op een gemakkelijke en ongecompliceerde manier te verkennen en te waarderen. Net als bij het baden in het bos, draait het bij friluftsliv om eenvoud. Er is geen apparatuur voor nodig, het gaat erom dat je buiten bent.

Stockholm

Seglarhotellet, Sandhamn in de buitenste archipel staat onder nieuw management en is opnieuw gelanceerd. Ze hebben nu NIEUWE deluxe kamers en staan open voor boekingen achterom met toegang tot 12 maanden van het jaar. Dit maakt dit de perfecte manier om het ´magische seizoen´ van de archipels te ervaren.

Sandhamn Seglarhotell, is een geweldige plek om dicht bij de natuur te komen en de zee te ervaren. Sandhamn is een van de meest unieke en erfgoedrijke eilanden van de archipel van Stockholm, het verst gelegen in de centrale archipel van Stockholm, net voordat de open zee begint. Er zijn regelmatig boottochten naar het eiland, meerdere keren per dag, zomer en winter. Zelfs als het ijs dik is!

De geschiedenis van Sandhamn Seglarhotell gaat terug tot de jaren 1800. Tegenwoordig wordt het gerund door het echtpaar Johanna Nordström en Marcus Wallén, die een achtergrond heeft in enkele van de meest iconische restaurants van Stockholm.

Related posts