Nieuwe Lodge voor Zimbabwe: Tembo Plains Camp

Great Plains, het iconische eco-toerismebedrijf, is verheugd om het langverwachte Tembo Plains Camp aan te kondigen, gepland voor opening op 1 augustus 2021. De nieuwe opening in Zimbabwe, gelegen in het private Sapi-reservaat van 118.000 hectare, waarvan de noordgrens meer dan 40 km van de Zambezi-rivier. Het bekende Mana Pools-reservaat, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, vormt de westgrens van het Sapi-reservaat.

Met vier ruime gastententen, een voortreffelijke familie-eenheid met twee slaapkamers en een privé-gidstent, is Tembo Plains Camp ideaal voor stellen, gezinnen, reizigers met meerdere generaties en mensen die op zoek zijn naar een exclusieve persoonlijke safari-ervaring. De prachtige familie-eenheid, met interieurs ontworpen door Great Plains mede-oprichter Beverly Joubert, bestaat uit twee tenten met een gemeenschappelijke lounge en eetkamer en zwembad en biedt plaats aan maximaal vier volwassenen, twee volwassenen en twee kinderen van 6 jaar en ouder. Elke gastentent biedt een binnenlounge en een eetgedeelte buiten, een eigen dompelbad en hometrainers, naast uitgebreide en-suite badkamerfaciliteiten, binnenbaden, douches en dubbele wastafels. Gasten hebben tijdens hun verblijf toegang tot professionele Canon-camera’s en Leica-verrekijkers om de vele speciale vakantiemomenten vast te leggen.

“Toen ik Tembo Plains Camp ontwierp, was het met de bedoeling om te verwijzen naar de beroemde ruïnes van Grean Zimbabwe, maar onze liefde voor canvas en ontdekken niet uit het oog te verliezen. Dus we eindigden met een unieke combinatie van canvas en stenen muren. Muren in elke tent isoleren het bad en de douche van de slaapkamer en de loungeruimtes binnen en brengen die architectonische referentie naar binnen. Buiten loopt dit stenen muurontwerp door langs de achterkant van de logeerkamer, en dat geeft je echt een groter gevoel van privacy, vaak een probleem in tenten. Ik wilde geen volledig ‘gebouwde kamer’. Daarom heeft de voorkant dit ononderbroken uitzicht op de Zambezi die slechts enkele meters van het canvas ’tented’ gedeelte stroomt, “aldus Dereck Joubert, CEO van Great Plains.

“Tembo”, wat olifant betekent, is een eerbetoon aan de dieren die vaak rond het Tembo Plains Camp worden gezien, samen met geschilderde honden, buffels, leeuwen en luipaarden. Het Sapi Private Reserve grenst aan het Mana Pools National Park en wordt tegenwoordig erkend als een van Afrika’s mooiste natuurbestemmingen. Twitchers hebben keuze te over, want Tembo Plains ligt in een uitstekend land om vogels te spotten, ideaal voor fotografen en natuurliefhebbers. Activiteiten bij Tembo Plains zijn onder meer dag- en nachttochten om wilde dieren te spotten, wandelsafari’s, kanoën en varen op de Zambezi-rivier.

Tembo Plains zal zich aansluiten bij de Réserve Collection of camps, het hoogste merk in Great Plains, naast zusterbedrijven Zarafa Camp, Selinda Camp, Duba Plains in Botswana en Mara Nyika, Mara Plains en ol Donyo Lodge in Kenia. Tembo Plains zal een trots lid zijn van Relais & Châteaux – het enige kamp in heel Zimbabwe dat deze eer krijgt.

Related posts