Trentino opent bergliften vroeg dit jaar

Val di Fassa – Passo Pordoi – Rifugio Maria al Sass Pordoi | Credits: Arturo Cuel

Bikers en hikers opgelet! Trentino nodigt jou uit om te komen genieten van uitdagende fietsroutes en spectaculaire wandeltochten in een adembenemend berglandschap, nu de Noord-Italiaanse regio uit zijn winterslaap is ontwaakt en de lente alles groen en fleurig kleurt. Met als decor de machtige Dolomieten word je ontvangen door de heilzame natuur die in dit jaargetijde op zijn mooist is.

“Ik verklaar het seizoen voor geopend nu bijna alle bergliften open zijn of de komende weken zullen gaan en de berghutten vele natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers gastvrij zullen ontvangen met lekkers van het land en weldadige overnachtingsplekken ”, aldus Valentina Santoni. Valentina is bedrijfsleider van de berghut op de Monte Stivo die zich met zijn imposante 2059 meter verheft ten noordoosten van Riva del Garda, aan het Gardameer. Haar hut ging een paar dagen geleden al open om iedereen in staat te stellen te genieten van deze prachtige omgeving met zijn ongekende vergezichten. Valentina, afkomstig uit Riva del Garda, heeft al sinds haar kinderjaren een fascinatie voor de bergen. Haar grote droom was het runnen van de Monte Stivo berghut, waar ze als tiener al werkte in de weekenden. Die droom is uitgekomen: met haar 23 jaar is Valentina de jongste bedrijfsleider in Italë van een rifugio.

Lees ook het artikel: Nieuw in Dalarna: zomerskiën en veel meer

Wil je deze lente lichaam en geest verkwikken in het veelzijdige Trentino, dan brengen de bergliften je snel, makkelijk en veilig naar de start van vele wandel- en fietsroutes hoog in de bergen. In Altopiano della Paganella, in Alta Val di Non, zijn de eerste liften al sinds april in de weekenden geopend, anderen volgen op 2 juni, samen met berghutten in Madonna di Campiglio, Val di Fassa, Val di Fiemme en San Martino di Castrozza. Hét paradijs voor fietsers en mountainbikers – het Paganella Fietspark –  is door de openstelling van de bergliften van het Paganella plateau al sinds april toegankelijk maar iedereen kijkt uit naar de grote opening van het off-road wielerseizoen, van 27 tot 29 mei in Andalo. Dan kun je je MTB sturen over ruim 80 km single trails en zeven flow trails temidden van een indrukwekkend berglandschap, of tours volgen met een gids. Tijdens het openingsweekend in Trentino kun je ook je tweewieler laten testen, deelnemen aan games, partyen in berghutten waar DJ’s optreden en ‘s avonds genieten van concerten in het dorp.

Val di Fassa – Col Rodella – Sassolungo- Rifugio Des Alpes | Credits: Raffaele Petralla

Ook in San Martino di Castrozza, aan de voet van het bergmassief Pale di San Martino in Primiero, maken ze zich op voor een nieuw seizoen. De Bike Arena is een El Dorado voor mountainbikers. Met de openstelling van de Tognola gondellift het eerste en tweede weekend van juni krijgen thrillseekers toegang tot 5 km aan downhill paden en twee enduro en XC-trails. Vanaf 17 juni draait de lift non stop. Dezelfde data gelden voor het Colbricon Bike Park dat afgelopen zomer werd geopend. De Colbricon Express kabelbaan brengt je in no time bij het hoog in de bergen gelegen startpunt van twee routes die het dal inleiden. Klik hiervoor meer informatie.

Ben je meer van een pittige wandeltocht, pak dan bijvoorbeeld in het centrum van Madonna di Campiglio de telecabina ‘Funivia 5 laghi’ naar Palon (2123 m). De lift in Trentino wordt het eerste weekend van juni feestelijk geopend en is vanaf 10 juni continu in bedrijf tot 17 september. De uitgezette route vanaf de ‘Rifugio 5 Laghi’ voert langs vijf alpinemeren en is absoluut de moeite waard. Lunchpakketje mee en gáán! Voor meer informatie over de opening van vele andere liften zoals de gondellift van Predazzo naar Gardoné en de stoeltjeslift naar Passo Feudo die naar het schitterende Latermarmassief leiden, klik hier.

Related posts

One Thought to “Trentino opent bergliften vroeg dit jaar”

Comments are closed.