Mindful reizen in Zambia

Het is misschien niet het eerste land waar je aan denk als het gaat over mindful reizen, maar Zambia is zeker een goede bestemming voor een ontspannende vakantie. Reizen en vakanties zijn tenslotte een kans ons drukke leven te onderbreken, het lichaam op te laden en de geest te kalmeren. Maar welke mindful activiteiten kun je ondernemen in Zambia?

Zambia heeft tal van mogelijkheden die Afrika te bieden heeft, waaronder wandelsafari’s, schilderachtige plaatsen zoals de Victoriawatervallen, de Zambezi-rivier en ongetemde wildernis. Deze unieke ervaringen kunnen niet alleen helpen bij je fysieke welzijn, maar ook bij je mentale gezondheid en algehele hersenfunctie.

Ga bijvoorbeeld wandelen of op trektocht. Deze natuuractiviteiten kunnen je helpen positiever te worden. Een studie toont aan dat optimistische mensen een beter vermogen hebben om zich aan te passen aan tegenspoed en een kleinere kans hebben op het ontwikkelen van psychische stoornissen. Ook kun je in Zambia rivierraften op de wildwatergolven van de Bakota-kloof. Wordt de 23 stroomversnellingen van de rivier meester terwijl je geniet van de omringende landschap. Voor een minder uitdagende activiteit kun je ook paardrijden door de bossen en wildernis van het land. Hobbel langs de rivieroevers en naast de gnoes.

Lees ook het artikel: Bijzondere natuurlijke zwembaden van Tenerife

Mindful reizen is voor iedereen weer anders. De ene reiziger is op zoek naar een actieve vakantie, de ander is op zoek naar vrijetijdsactiviteiten. Je kunt onder andere geniet van een woonbootvakantie op Lake Kariba, grenzend aan Zambia en Zimbabwe. Bewonder vanaf de woonbot de spectaculaire zonsondergangen boven het rustige water. Tijdens de vaarttocht kun je stoppen in de verschillende dorpjes op de route. Ook een Fly & Drive is goed te doen in Zambia. Huur een auto en reis op je eigen tempo door het landschap. Let wel op, de wegen zijn niet zoals wij gewend zijn in Europa, dus huur een stevige auto en rij met met gematigde snelheid.

En wat zou het Afrikaanse Zambia zijn zonder de safari’s? Er zijn verschillende soorten safari’s zoals de big 5 safari, vogelsafari of de fotosafari. Bij alle safari’s ga je op pad met parkgidsen, die je rondleiden door het gebied. Bij de ene safari ga je in kleine groepje in jeeps en met andere safari’s ga je in de welbekende grote bus. Fototoestel in de aanslag en schieten maar!

Reizen kan bijdragen aan je mentale welzijn. Als je bijvoorbeeld op wellnessreis gaat, kun je je richten op oefeningen als meditatie, yoga en mindfulness. Deze routines kunnen u helpen een robuustere geestelijke gezondheid te behouden. Als je wilt ontsnappen aan de eentonigheid van de dagelijkse sleur en productiever wilt worden op het werk, overweeg dan om Zambia één van je reisbestemmingen te maken.

Related posts

One Thought to “Mindful reizen in Zambia”

Comments are closed.