Sint Maarten: Hotspot voor zeilers

© Tourist Board St. Maarten

Sint Maarten is een geweldige bestemming voor zeilers, dankzij de ideale omstandigheden voor deze watersport. Er waait een constante oostenwind, de Aliseo, met een gemiddelde windsnelheid van 15 tot 20 kilometer per uur. Hierdoor vaar je er lange afstanden zonder motor. Daarnaast huur je eenvoudig een bootje om naar de 37 stranden van het eiland te varen, het anker uit te gooien in een kalme baai en om deel te nemen aan spannende regatta’s.

Hotspots voor zeilers in Sint Maarten
Een van de populairste plekken op het eiland is Great Bay. Aan deze baai grenst Philipsburg, de hoofdstad van Sint Maarten. Deze stad heeft kleurrijke gebouwen met een klassieke bouwstijl en biedt allerlei voorzieningen voor zeilers: indrukwekkende jachthavens, meer dan 500 winkels, restaurants aan het water, maar ook casino’s en een bruisend nachtleven. Iets rustiger is Oyster Pond, dat op de grens tussen de twee delen van het eiland ligt. Dit dorpje is omgeven door mooie hoge heuvels. Tenslotte is er Simpson Bay: een van de belangrijkste toeristische centra in het Caribisch gebied. Het heeft een oppervlakte van 31 m­2 en een hagelwit strand van bijna vijf kilometer. Zowel aan de Franse als Nederlandse kant is deze baai toegankelijk voor zeilboten.


© Tourist Board St. Maarten

Lees ook het artikel: Welkom in Netanya, Israël

Top zeilevenement in maart 2023: de Heineken Regatta
Een bijzonder evenement dat al 43 jaar zeilers naar Sint Maarten trekt, is de jaarlijkse Heineken Regatta. Dit jaar is het thema ‘Serious Fun’. Van 2 tot 5 maart 2023 nemen 150 jachten en zeilboten deel aan spannende races. Adrenalinekicks voor zowel de deelnemers als de toeschouwers zijn onvermijdelijk. In de avond zijn er sfeervolle concerten bij zonsondergang en verschillende feesten. Het Regatta Village in Port de Plaisance verandert zelfs in een compleet muziekfestival met internationale artiesten zoals Freddy Moreira, Walshy Tire, Tayc en nog veel meer.

12 meter regatta voor iedereen
De Sint Maarten Yacht Club (SMYC) is een populaire ontmoetingsplaats voor bezoekers en inwoners. Een bijzondere activiteit is de 12 meter regatta die hier start en waar geen ervaring voor nodig is. Dit zijn spannende head-to-head races voor beginners die de strijd met elkaar aangaan. Dit doen ze met de steun van een ervaren bemanningslid. Na een korte introductie zorgt het team van SMYC ervoor dat iedereen veilig uitvaart en een onvergetelijke ervaring heeft.

Op weg naar de buureilanden
Van Sint Maarten is het niet ver naar Saba en Sint-Eustatius, de zustereilanden van de Nederlandse Antillen. Op Saba vind je prachtige, ongerepte natuur en op Sint-Eustatius is een slapende vulkaan het hoogtepunt. Ook buureilanden Anguilla en St. Barth liggen op een steenworp afstand. St. Barth trekt rijke toeristen aan door de megajachten en chique boetieks, terwijl Anguilla witte zandstranden en ongerepte koraalriffen biedt en mooie, rustige plekken om te ankeren.


© Tourist Board St. Maarten

Related posts

One Thought to “Sint Maarten: Hotspot voor zeilers”

Comments are closed.