Top 5 spectaculaire activiteiten op Saba

Saba, ‘The Unspoiled Queen’ hoort bij Nederland, ligt in het Caribisch gebied en is uniek in zijn soort. Nog ongerept, met een rijke natuur en kleurrijke koraalriffen, is het een uitnodigende bestemming om te bezoeken. Het dient als een goede plek om te eiland-hoppen, hiken, duiken in onderzee paradijzen, heerlijk lokaal te eten en nog veel meer. Wij zetten graag de vijf meest spectaculaire activiteiten op Saba op een rijtje. 

Eilandhoppen
Reizen naar Saba vanuit Nederland is al een avontuur op zichzelf. Het is niet mogelijk om direct vanuit Nederland naar Saba te vliegen. Er moet eerst een tussenstop gemaakt worden op St. Maarten. Het eiland is vanaf St. Maarten per vliegtuig of per boot bereiken. Voor de dare-devils is een reis met vliegtuig aan te raden, Saba beschikt namelijk over de kortste commerciële landingsbaan ter wereld. Dit zorgt voor een spectaculaire (maar veilige) start van je bezoek. Nog wel het randje willen opzoeken maar de voorkeur hebben voor een minder spannend vervoersmiddel? Kies dan voor een trip per boot! Avontuurlijk is het zeker want de golven zijn ruw maar tegelijkertijd kun je genieten van het prachtige uitzicht. Meer ontdekken in het Caribisch gebied? Doordat het eiland makkelijk te bereiken is kan een vakantie naar Saba gecombineerd worden met een uitstapje naar buureilanden Sint-Eustatius en St. Maarten. 

Avontuurlijk wandelen
Voor een uitzicht over het gehele eiland kan een wandeling op de Mount Scenery niet ontbreken. Deze berg is een hoge slapende vulkaan van 887 meter hoog. Over het uitzicht valt niet te twisten, zoals de naam al zegt, is deze fenomenaal. Leuk om te benoemen is ook dat Mount Scenery officieel de hoogste berg van Nederland is. 

Er bestaan verschillende wandelroutes die het bijzondere regenwoud van het eiland laten zien. De Bottom Mountain Trail is zo’n route die reikt van droog bos tot nat regenwoud en de bloeiende fauna en flora goed laat zien. De natuur boven de waterlijn van het eiland is namelijk even uniek en gevarieerd als eronder. 

Lees ook het artikel: Sint Maarten: Hotspot voor zeilers

Rijke onderwaterwereld 
Door ondiepe riffen, maar ook diepe onderwaterlandschappen is het eiland een perfecte plek om te duiken. Mede dankzij de oprichting van het Saba Marine Park in 1987 is de onderwaterwereld intact gebleven en mooier dan ooit. De wateren rondom Saba worden beschermd waardoor het gebied is uitgegroeid tot een van de mooiste ter wereld. In het park is daarom een rijke samenstelling van het zeeleven te vinden, zoals de mooiste koraalriffen, sponzen en zeedieren.  

Ontdek de lokale specialiteiten
De cultuur valt het beste te ontdekken met de verschillende activiteiten die worden gegeven rondom het eiland. Je creativiteit de vrije loop laten gaan kan met workshops als sieraden maken van glas en tie-dyen met textiel. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Fan van rum? Ga dan de Sabaanse specialiteit proeven in een rum-proeverij, op het eiland wordt de rum geproduceerd. Sluit de dag af met een heerlijke lokale maaltijd: kreeft. Rondom het eiland wordt veel kreeft geoogst, dus jouw maaltijd zal altijd extra vers zijn. Al deze activiteiten worden georganiseerd en begeleid door de locals op het eiland. 

Related posts

One Thought to “Top 5 spectaculaire activiteiten op Saba”

Comments are closed.