Sierra de Grazalema voor een familiedagje uit

Als u op zoek bent naar een bestemming voor een familie-uitje waar u 100% van de natuur en rust kunt genieten, maar waar u tegelijkertijd leuke activiteiten met uw (klein-)kinderen kunt ondernemen, van spannende geschiedenis en heerlijke gastronomie kunt genieten, dan zal het Natuurpark Sierra de Grazalema u verrassen. Gelegen tussen de provincies Cádiz en Málaga vormt het Natuurpark Sierra de Grazalema een indrukwekkend landschap met een oppervlakte van maar liefst 51.695 hectare verdeeld over 13 gemeentes.

WILDE DIEREN IN VRIJHEID

Een van de belangrijkste attracties van het gebied – die ook zeker de kinderen zal overtuigen – is de gevarieerde fauna: een ervaring die weinig te maken heeft met het kijken naar de dieren in een dierentuin. In de Sierra de Grazalema zie je hoe dieren zoals het hert, de berggeit of de otter echt leven. En dan hebben we het nog niet eens over de meer dan 200 soorten vogels die je hier kunt spotten: van de majestueuze vale gier, tot de waakzame dwergarend en de kleine(re) steenuilen, mezen en kwikstaarten.

SPELEOLOGEN VOOR EEN DAG

De Garganta del Hundidero en de Cueva del Gato liggen in de Sierra de Grazalema. Beide vormen het grootste speleologische complex in Andalusië; het Gato – Hundidero-systeem, ontstaan ​​door de inwerking van het water van de Guadares-rivier op de kalksteenrots. Het interieur is een aaneenschakeling van indrukwekkende ravijnen, tunnels,meren, zinkgaten en kamers.

De Cueva del Gato, uitgeroepen tot natuurmonument, herbergt een belangrijke collectie grotschilderingen en overblijfselen uit het Neolithicum. Naast de ingang bevindt zich een ideaal recreatiegebied voor het hele gezin, met een perfect meer om af te koelen op de heetste dagen. Stalactieten, stalagmieten en prehistorische schilderijen tot 20.000 jaar oud zijn enkele van de wonderen die de mysterieuze Cueva del Gato bezit.

Lees ook het artikel: Cultureel en creatief Glasgow: ontdek het!

WANDEL- OF FIETSTOCHTEN

Een excursie te voet of met de fiets kunt u met het hele gezin doen. In het natuurpark zijn twintig routes die de natuurlijke en culturele diversiteit van dit beschermde gebied laten zien. Bij vele ervan treedt u in de voetsporen van de meedogenloze bandieten die tussen de 18e en 20e  eeuw de provincie Malaga doorkruisten en onveilig maakten.

GASTRONOMIE OM WEER OP KRACHTEN TE KOMEN

De bars en restaurants van de dorpen van de Sierra de Grazalema bieden voortreffelijke typische gerechten, zoals de Grazalema-soep, die wordt gemaakt met de bouillon van de stoofpot, munt, brood, ei en chorizo. Andere recepten uit de omgeving zijn aspergesoep, lamsvlees uit de oven en wild, maar ook smakelijke vleeswaren en payoyo-kazen.


Turespaña

ACCOMMODATIES VOOR HET HELE GEZIN

Een paar nachten verblijven in de Sierra de Grazalema is ook geen probleem. U kunt daarvoor kiezen uit verschillende soorten accommodatie, afhankelijk van uw smaak en familieomstandigheden. Comfortabele hotels, pittoreske landelijke accommodaties, slapen in een oude wijnmakerij met een prachtig zwembad en grote tuin, een prachtig landhuis dat plaats biedt aan grotere groepen: u zegt het maar.

Maar een ding staat vast: plezier verzekerd!

Related posts

One Thought to “Sierra de Grazalema voor een familiedagje uit”

  1. […] Lees ook het artikel: Sierra de Grazalema voor een familiedagje uit […]

Comments are closed.