Run op vakantiehuizen in ‘gele’ landen

Er worden voor de zomervakantie opvallend meer vakantiehuizen geboekt in landen die de afgelopen week een geel reisadvies kregen van de Nederlandse overheid. Op weekbasis schommelt de toename (afhankelijk van het land) tussen de 30% en 60%. Dat blijkt uit data van vakantiehuizenspecialist Belvilla. 

Deze week veranderde het reisadvies voor onder meer Duitsland, Oostenrijk en Italië van oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar geel (let op, veiligheidsrisico’s). Uit data van Belvilla blijkt dat Nederlandse vakantiegangers massaal vakantiehuizen in die landen boeken voor de zomervakantie.

Duitsland, Oostenrijk en Italië 
Er werden in Duitsland 52% meer vakantiehuizen geboekt (door Nederlanders) ten opzichte van de week ervoor. In Oostenrijk bedroeg de stijging 42%. Italië kreeg 32% meer boekingen van Nederlanders ten opzichte van de week ervoor. 

Ook in Nederland worden er nog steeds veel vakantiehuizen geboekt. De Nederlanders zelf boekten 23% meer in eigen land dan de week ervoor. Met andere nationaliteiten erbij werden er 34% meer vakantiehuizen in Nederland geboekt dan de week ervoor. 

Hanita van der Meer, director PR and Communication van Belvilla en OYO Vacation Homes: “Nu de nieuwe reisadviezen officieel zijn, zien we meteen dat er veel animo is voor vakantiehuizen in Duitsland, Oostenrijk en Italië. Hoewel er pas sinds donderdag 10 juni een ander reisadvies geldt, zien we de toename in het aantal boekingen meteen terug in de data.” 

Het aanbod van Belvilla, sinds 2019 onderdeel van OYO Vacation Homes, bestaat uit ruim 40.000 vakantiehuizen in 20 Europese landen.

Lees ook: Royal Tulip Sand Hotel opent eerste hotel in EU

Related posts

One Thought to “Run op vakantiehuizen in ‘gele’ landen”

Comments are closed.