Prachtige muziek op het Valletta Baroque Festival

In 1566 legden de Ridders van Sint Jan de eerste steen van Valletta. De vestingstad groeide en bloeide tijdens het tijdperk van de barok. Om de geschiedenis van de barokstad te vieren, vindt in 2022 het jaarlijkse Valletta Baroque Festival plaats. Van 14 tot 29 januari zijn Valletta en andere locaties op Malta het decor voor 36 concerten met muziek uit de periode waarin de stad gebouwd werd.

36 concerten op 18 verschillende locaties.

Het festival concentreert zich rond het Teatru Manoel. Dit schitterende theater stamt uit 1731 en is daarmee één van de oudste theaters van heel Europa. Ook in de indrukwekkende Sint-Janscokathedraal en in het archeologiemuseum geniet je van klanken uit lang vervlogen tijden. Daarnaast vinden enkele concerten plaats op bijzondere locaties verspreid over het eiland, zoals het Verdala paleis in de Buskett Gardens, de Ta’ Ġieżu kerk in Rabat en het Palazzo Parisio in Naxxar. 

Lees ook het artikel: Reisbranche creëert eigen reisadviezen platform

Van Händel tot Bach op het Valletta Baroque Festival

Zowel nationale als internationale musici brengen de mooiste muziek ten gehore. Er staan vele uitvoeringen op het programma, waaronder Händels Messiah, Vivaldi’s Vier Jaargetijden op orgel en Bach op de piano of mandoline. Het Valletta Baroque Festival vindt plaats van 14 tot 29 januari 2022. Kijk hier voor het programma en tickets. 

Related posts

One Thought to “Prachtige muziek op het Valletta Baroque Festival”

  1. […] Prachtige muziek op het Valletta Baroque Festival […]

Comments are closed.