Oostenrijkse regio’s die je moet ontdekken

Sportief, alpien, gezinsvriendelijk en vol ontdekkingen – zo presenteren zich de drie Oostenrijkse regio’s in Vorarlberg, die zich als een ster rond de alpenstad Bludenz vormen. Het gaat om Brandnertal, het biosferenpark Großes Walsertal en het Klostertal.

In ieder dal, het hele jaar door zullen gastheren jullie met open armen ontvangen om een onbezorgde vakantie te beleven. Van gezellige vakantiewoningen tot 4-sterrenhotels, of een traditioneel gasthuis of vakantie oude boerderij. Voor iedere categorie is er voldoende aanbod. Talrijke restaurants, hutten en alpen verwennen de fijnproevers. Specialiteiten van de bergboerderijen zijn te proeven tijdens talrijke culinaire events. Of neem ze als ontbijt mee naar huis.

Afwisselend – het Brandnertal

Onderweg in de natuur om bos en weides te ontdekken. Dat is het motto van de Oostenrijkse regio Brandnertal. Het hele jaar door ontdekken klein en groot op een interactieve manier de natuur en de inheemse alpenbewoners op de Tierwelten-weg.

Zomerse avonturen blijven in de klimtuin, Bikepark Brandnertal, paardrijden, zwemmen en klimmen niet uit. Ontdekkingstochten beleef je op weg naar magische plekjes zoals de Lünersee (met de kabelbaan bereikbaar) of in het schilderachtige Zalimtal. Mountainbikeroutes vind je er voor de beginners en sportievelingen en ook een golfplaats met een hole 18. Welke activiteit je ook kiest, samen tijd doorbrengen is het belangrijkste. In de veelzijdigheid van het Brandnertal is er voor iedereen wel een highlight te vinden!

© Brandnertal Tourismus / Alexander Kaisermedia
© Brandnertal Tourismus / Alex Kaisermedia

Natuur – het biosferenpark Großes Walsertal

„De natuur beschermen, zonder ze te beschadigen” dat is het doel van het biosferenpark. Sinds 2000 draagt het dal de spreuk van de UNESCO en is het gevormd tot het doel van het park: het beschermen en bewaren van de natuur. Daarom ontdek je in de kernzones, ver weg van het dagelijkse leven, ongerepte natuur. Een oase van rust en natuur om te ontspannen en te genieten. Wandelingen leiden tot in de oorspronkelijke alpen, diepe dalen of tot de hoogste piek.

Het biosphärenpark.haus heeft een inzicht in de wereld van het biosfererenpark. Het spirituele en culturele centrum van dit dal is de proosdij St. Gerold met veel concerten, tentoonstellingen en seminaries.

Lees ook het artikel: World of Wine lanceert nieuwe wijnworkshops

Sportief – het Klostertal

Tussen de alpenstad Bludenz en de Arlberg ligt het Klostertal. Bergbeklimmers en klimmers weten de steile bergflanken zeer te waarderen. Door de flanken en hoge toppen is er meer dan genoeg speelruimte voor sportieve ontdekkingstochten op de mountainbike of al wandelend. Maar ook gezelligheid troef in het Klostertal.

De beleveniswereld “Bärenland” op de Sonnenkopf heeft voor families avontuur in petto. En er zijn wel eindeloze wegen die naar het water leiden, naar de Alfenzbach en zijn zijstromen, de talloze watervallen en de kristalheldere bergmeren. Het Klostertal zorgt voor intensieve natuurontmoetingen aan de voet van de Arlberg.

Related posts

One Thought to “Oostenrijkse regio’s die je moet ontdekken”

Comments are closed.