Ontmoet la Macarena

La-Macarena-Colombia

Als iets de moeite waar is, is de kans groot dat je het terug ziet wanneer Disney een thema film maakt over het land. Zo zie je onder andere in de film Encanto Caño Cristales en La Macarena terug. Colombia heeft zichzelf altijd gepromoot met de slogan: Colombia; Magical Realism, en dat zie je ook zeker terug als je eenmaal in het land bent. In het meta departement kun je veel verborgen pareltjes vinden die magisch te noemen zijn.

Lees ook het artikel: Droom weg in koffie paradijs Colombia

Een andere highlight in het Meta departement is La Ciudad en Piedra, of in het Nederlands: De stad van steen. Het is een stukje varen over de Guayabero rivier vanaf de dropje La Macarena. Tijdens de tocht kun je links en rechts genieten van de verschillende dieren die zich rondom en in de rivier gevestigd hebben. Na een uurtje varen kom je aan in Tinigue Raudal, waarna je te voet verder gaat.

Je moet wel een beetje van lopen/hiken houden. Vanaf Raudal is het ongeveer een half uur lopen door de droge jungle, savannes en open velden. Eenmaal in de stad van steen is het een labyrint van steenformaties. Sommige stenen vormen samen steegjes, met openingen als ramen en deuren. Een fotogeniek beeld is het zeker. Andere stenen zijn gevormd als tempels of kastelen. Alles is stil en plechtig temidden van dit wonder der natuur.De rotsformaties maken deel uitmaken van het Guyanaschild, een van de oudste geologische formaties op aarde en aanwezig is in Zuid-Amerika. Een heilige, archeologische en natuurlijke site die zeker een bezoek waard is.

Meer lezen over Colomia? Check dan het artikel: Ontdek de eeuwige lente van Medellin Colombia

Related posts