Droom weg in koffie paradijs Colombia

COLOMBIA – In het noordwestelijke puntje van Zuid-Amerika ligt Colombia. Een prachtige vakantieland met vele mogelijkheden. Gezegend met een variatie aan landschappen, cultuur en gastronomie. Bereid je alvast voor op wat er allemaal mogelijk is om je reis tot een onvergetelijke belevenis te maken. Breng een bezoek aan de koffie-driehoek. Laat je verwonderen door de cultuur en authenticiteit van het echt Colombia. De koffie driehoek is niet voor niets een zeer geliefd gebied. 

Foto: Pixabay

Authentiek en uniek

La Zona de Cafetera, of ook wel de Koffie-driehoek genoemd, is een gebied aan de voet van de Andes tussen de steden Armenia, Pereira en Manizales. In dit gebied wordt de wereld beroemde Arabica boon geteeld. Vele koffieplantages sieren het landschap en geven je graag een kijkje achter de schermen. De plantages worden vaak vergezeld met een hacienda. Deze hacienda’s zijn vaak felgekleurd, gesierd met kleine balkonnetjes en geven een mooie beeld weer van de Colombiaanse cultuur. Bevind je terug in de tijd in de smaakvol ingerichte en rustig gelegen haciendas.

Meer dan alleen koffie

De koffie-driehoek is niet alleen met koffieplantages bezaaid, maar ook met gigantische palmbomen. Deze Wax Palm Trees is de nationale palmboom van Colombia en zijn te vinden in Valle de Cocora. In deze vallei kun je geweldig hiken door de bergen of als je dat leuk vindt te paard door de vallei gaan. Te paard ga je diep de vallei binnen, door de kleine beekjes die het landschap rijk is tot helemaal aan de top. Een foto van deze 60 meter hoge reuzen of van het landschap wil je zeker thuis te laten zien. Draag ook een steentje bij door een wax palm te planten en het landschap te onderhouden.

Zoek je iets ludieks voor je reis? Maak dan een tocht met een originele Willy jeep, het authentieke vervoermiddel van de Colombiaanse koffieboer. Op deze handige jeeps kunnen vele zakken koffie worden geladen. Maar niet alleen koffie wordt er op de jeep vervoert, verhuizen met een Willy jeep is ook erg populair.

Foto: Pixabay

Rust uit met moedernatuur 

Na een drukke dag is het heerlijk om te onthaasten in een natuurlijke warmwaterbron. Deze aguas termales zijn ten zeerste aan te bevelen. Vele Colombianen trekken in het weekend naar deze warmwaterbronnen om te genieten en uit te rusten na een drukke werkweek. De meeste termales zijn gevestigd naast een boutique hotel. De beroemdste warmwaterbron is die van Santa Rosa de Cabal. Met een echte waterval die van de berghelling naar beneden stroomt in de warme poelen beneden.

Een volwaardig bezoek aan de koffie-driehoek vraagt wel een aantal dagen, je kunt je bezoek halverwege je reis naar Colombia inplannen of een ontspannen bezoek aan deze prachtige regio is ook een uitstekend idee als afsluiter. Het gebied is gemakkelijk te bezoeken over land vanuit Medellín of per binnenlandse vlucht vanuit Bogotá naar Armenia.

Lees ook ons artikel: Geniet van de wereldse kleuren

Related posts

One Thought to “Droom weg in koffie paradijs Colombia”

  1. […] Lees ook: Droom weg in koffieparadijs Colombia […]

Comments are closed.