Ontdek de eeuwige lente van Medellín

Medellín, hoofdstad van het departement Antioquia, heeft een aangenaam klimaat van rond de 24°C; biedt moderne transportsystemen zoals Metro en Metro Cable een efficiënte infrastructuur die het mogelijk heeft gemaakt om evenementen van wereldklasse te organiseren, zoals OAS- en IDB-bijeenkomsten. Gelegen in een vallei omringd door bergen, is deze stad altijd vriendelijk voor bezoekers.

Wat te doen in Medellín?
Vanaf de bergen die de hoofdstad Antioquia omringen, kun je zien hoe de Medellín-rivier parallel loopt aan de metro, die verschillende delen van de stad met elkaar verbindt. Er is een overvloed aan parken, bibliotheken, musea en openbare ruimtes waar veel culturele evenementen plaatsvinden. Bloemen hebben hun eigen kermis en in de omliggende dorpen is het leven eenvoudig met rustgevende landschappen en natuurgebieden.

Geniet van de levendige kleuren van de Medellín Flower Fair
Wanneer je Medellín bezoekt, zul je ontdekken waarom de hoofdstad van Antioquia een toonbeeld van innovatie is: moderne gebouwen en geavanceerde oplossingen voor alle gebieden van het leven zijn overal in de stad te vinden.

Maar als je door de stad reist, zul je merken dat, ondanks de moderniteit van de stad, ze haar oorsprong en wortels niet is vergeten. In feite koesteren de “paisas” (een bijnaam van de inwoners van dit gebied) de erfenis van hun voorouders. Daarom viert de stad elk jaar in augustus de spectaculaire Flower Fair. Je zult de spannende combinatie van traditie en moderniteit van de beurs niet willen missen, waardoor Medellín een model voor groei en innovatie over de hele wereld is geworden. Deze tiendaagse viering, die begon in 1957, brengt een eerbetoon aan de prachtige bloemen die in het gebied worden gekweekt.

Op de Desfile de Silleteros, het belangrijkste evenement van de beurs, zie je honderden lokale bewoners creatieve, kleurrijke bloemstukken op hun rug dragen. Ze maken zelf de arrangementen, met allerlei soorten bloemen. Elk jaar komen duizenden toeristen van over de hele wereld om deze prachtige parade te bekijken.

De Medellín Flower Fair heeft ook een aantal andere charmante activiteiten, waaronder culinaire demonstraties, concerten van gerenommeerde lokale en internationale muzikanten en een parade van klassieke antieke auto’s. Deze vele vermakelijke evenementen vullen de straten van de stad met kleur en eigenaardige contrasten. Tijdens de Flower Fair wordt ook het Nationale Trova Festival gevierd. Trova is een type muziek dat typisch is voor Antioquia. Het is uniek omdat er elementen van improvisatie en humor worden gebruikt, waardoor dit festival een uitstekende gelegenheid is om plezier te hebben terwijl je ook leert over een van de belangrijkste tradities van de Paisa-bevolking.

En als je de beurs wilt gebruiken om meer te weten te komen over het kweken van bloemen of hun belang in het gebied, heb je twee geweldige opties: je kunt een bezoek brengen aan de prachtige botanische tuin Joaquín Antonio Uribe, die tentoonstellingen heeft van veel verschillende soorten bloemen , waaronder orchideeën die, als Colombia’s nationale bloem, in het hele land symbolisch zijn. Als tweede geweldige optie kiezen veel toeristen ervoor om boerderijen in de buitenwijken van de stad te bezoeken om uit de eerste hand te leren over de bloemen die generaties Antioquianen hebben beschermd en gekweekt. Mis dus niet je kans om Medellín in augustus te bezoeken. Kom meer te weten over de festivals, beurzen en andere vieringen van de stad en ontdek de charme die schuilt in de bekwame mix van traditie en het moderne leven. We zien je daar!

Lees ook het artikel: Droom weg in koffie paradijs Colombia

Related posts

One Thought to “Ontdek de eeuwige lente van Medellín”

Comments are closed.