Nederlandse franchise Europcar verder als Avis

Het Haagse Spuigroep, franchisenemer van de autoverhuurder Europcar, neemt in Nederland autoverhuurder Avis Budget Autoverhuur over. Het bedrijf voegt Avis Budget Autoverhuur BV en Europcar Autoverhuur samen en gaat verder onder de merknamen Avis en Budget. Volkswagen Groep, Pon Holdings en de Britse investeerder Attestor nemen Europcar Mobility Group over.

Door overname transactie ontstaat een netwerk van circa 45 Avis Budget-vestigingen in Nederland.

Lees ook het artikel: TUI verbindt Aruba met Brussel

Spuigroep B.V. is opgericht in 1949 en bestaat uit diverse werkmaatschappijen binnen de automotive branche. De verschillende werkmaatschappijen zijn naast Avis Budget, onder andere: Motorhuis, Achilles Brandstoffen Maatschappij (AVIA), Autoschadehuis, Multilease en Boedelbak.

Op het gebied van auto’s is het ook zeker interessant om te weten dat de Nederlandse ‘vliegende auto’ PAL-V gaat volgens directeur Robert Dingemanse in 2022 in serieproductie in de fabriek in Raamsdonksveer. “We zijn ruim tien jaar bezig met de ontwikkeling.” De auto heeft een inklapbare rotor, die snel klaar is om straks de lucht in te gaan op één van de tientallen baantjes in Nederland. “In Europa zijn het er naar schatting al zo’n 10.000. De navigatie toont de weg”, aldus Dingemanse.

Deze 2-seats Liberty-gyrocopter met transponder, die op benzine rijdt en vliegt, kost een slordige drie ton. De wegtoelating is volgens Dingemanse rond. “Met EASA wordt de laatste hand gelegd aan de luchtcertificering. De vlieglicensing is mede door ons geschreven. We gaan nu beginnen met de opleiding van de piloten die een speciaal brevet nodig hebben.” De uitlevering van dit Liberty-type start volgens hem vanaf 2023. “We hebben in Nederland een zestigtal klanten. Dat groeit. Er is ook veel interesse uit het buitenland.”

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Nederlandse franchise Europcar verder als Avis”

Comments are closed.