TUI verbindt Aruba met Brussel

TUI fly België vliegt vanaf april volgend jaar vanuit Brussels Airport naar Aruba en vice versa. Op de heenweg wordt een tussenstop gemaakt in Santo Domingo op de Dominicaanse Republiek, op de terugweg is de vlucht non-stop.

De route wordt vanaf april 2022 één keer per week gevlogen, op zondagen. TUI zet daarvoor een Boeing 787-8 Dreamliner in. De vlucht vertrekt uit Brussel om 9 uur en komt op Aruba aan om 15:15u lokale tijd. De terugvlucht vertrekt om 16:05u en landt maandagochtend in Brussel.

Lees ook het artikel: Het Perfecte Plaatje gaat naar Bonaire

Geheel nieuw is de lijndienst tussen Brussel en Aruba niet: die werd in 2018 ook al door TUI gevlogen. Uiteraard blijft TUI ook vanaf Schiphol op Aruba vliegen.

België wordt de komende tijd steeds beter verbonden met de Nederlandse Antillen. Zo vliegt Air Belgium al vanaf 15 december vanuit Brussels Airport op Curaçao, eveneens met tussenstop op de Dominicaanse Republiek. Eerst met de Airbus A340-300, later met de nieuwe A330-900.

In de eerste week van april landden er zo’n 16.000 reizigers op het eiland, verdeeld over 151 vluchten. Zaterdag 10 april wordt naar verwachting de drukste dag van de maand, met 30 vliegtuigen en 3.500 passagiers.

Vooral Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen weten Aruba sinds kort weer goed te vinden, en de stoelcapaciteit bevindt zich inmiddels op 72 procent in vergelijking met het niveau van voor de coronacrisis. Aruba Airport hoopt dat grootschalige vaccinatiecampagnes en coronapaspoorten ervoor zullen zorgen dat het herstel zich in het tweede kwartaal blijft doorzetten. Lees meer over hoe het er in April aan toe ging via de link.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “TUI verbindt Aruba met Brussel”

Comments are closed.