Nederlanders boeken de zon voor herfstvakantie

Hoewel de zomervakantie nog maar net achter ons ligt, kijken de Nederlandse vakantiegangers al vooruit naar de herfst en herfstvakantie. Dat blijkt uit data van dé VakantieDiscounter. Ondanks dat last minute vakanties nog altijd het meest geboekt worden, neemt de vraag aan herfstvakanties sinds eind juli toe. In augustus werden er maar liefst 5x zoveel herfstvakanties geboekt als in juli.

Spanje (39%) en Griekenland (18%) zijn voor de aankomende herfstvakantie de populairste bestemmingen. Binnen Spanje trekken de Nederlanders voornamelijk naar Mallorca (22%), Gran Canaria (19%) en Tenerife (14%). Binnen Griekenland zijn Kreta (38%), Rhodos (15%) en Kos (14%) de populairste bestemmingen.

Lees ook het artikel: Delta en Spotify werken aan perfecte reisplaylists

Malta
Opvallend: Malta is ook erg populair voor de herfstvakantie. Laura Vlaanderen van dé Vakantiediscounter licht de cijfers toe: “Malta is een verrassende binnenkomer in onze lijst met topbestemmingen. Je hebt daar een volledige vaccinatie voor nodig. We merken dat, nu de vaccinatiegraad ook in Nederland toeneemt, de vraag naar pakketreizen richting Malta ook stijgt.” De herfstvakantie loopt dit jaar van 16 oktober t/m 24 oktober in de Regio’s Noord en Midden, en van 23 t/m 31 oktober in de Regio Zuid. Weet jij al waar je naartoe gaat?

Related posts

One Thought to “Nederlanders boeken de zon voor herfstvakantie”

  1. […] Nederlanders boeken de zon voor herfstvakantie […]

Comments are closed.