Duik in de cultuur van Guatemala!

Guatamala Maya

Guatemala is één van de landen waar de Maya cultuur zich heeft ontwikkeld, een groot erfgoed van geschiedenis en mystiek. Deze duizendjarige cultuur waarvan de erfenis markeert de identiteit van Guatemala heeft sporen achtergelaten die de moderne tijd blijven beïnvloeden ontdekkingsreizigers tot op de dag van vandaag. Dit was een van de belangrijkste beschavingen die zich in het oude Meso-Amerika ontwikkelde. Het kon worden gevonden in het Midden-Amerikaanse gebied, waar verschillende piramides werden gebouwd en tempels van verering voor zijn goden.

De economie werd ondersteund door landbouw en handel, maar de artistieke en wetenschappelijke ontdekkingen zijn ook een element geweest dat het tot een grote beschaving heeft gemaakt. De erfenis is generaties lang doorgegeven tot op de dag van vandaag, wat ons in staat stelt om geniet van een levende Maya-cultuur in elke hoek van het Guatemalteekse grondgebied. Een van de culturele elementen die nog steeds aanwezig zijn in Guatemala zijn de 22 talen die afdalen van Protomaya, de oorspronkelijke taal van de Maya’s. Bovendien kunnen we nog genieten hun uitstekende kunsten, zoals die van het weven. Guatemala biedt namelijk prachtige en uniek textiel gemaakt door middel van deze techniek, een Maya-praktijk die bewaard is gebleven eeuwen ononderbroken en dat heeft een plaats verdiend in de internationale markt

Lees ook het artikel: Costa Rica: een paradijs omringt door stranden

In Guatemala kun je ook het hele jaar door genieten van verschillende tradities in verschillende toeristische regio’s van het land. Chichicastenango is bijvoorbeeld een van de prachtige bestemmingen waar de levende Maya-cultuur het meest tentoongesteld wordt. Eveneens als in de toeristisch bestemmingen regio van de Altiplano. Reis door middel van deze activiteiten terug in de tijd en geeft je reis in Guatemala een onvergetelijke ervaring.

Related posts

One Thought to “Duik in de cultuur van Guatemala!”

Comments are closed.