Meest gezochte Italiaanse steden

Naar welke Italiaanse steden is het afgelopen jaar het meest gezocht op Google? Visit Italy heeft de data van Destination Insight in de periode tussen 30 augustus 2020 en 30 augustus 2021 gevisualiseerd. Hierbij de resultaten.

10 | Turijn

De stad van de Mole Antonelliana verovert de tiende plaats in de Destination Insight ranking van Italiaanse steden. Turijn zit vol met attracties: kunst, cultuur, entertainment, smaken. Niet te missen bij een bezoek aan Turijn, het Filmmuseum, het Egyptisch Museum, het Koninklijk Paleis en de Reggia di Venaria, in 1997 aangewezen als Unesco-werelderfgoed.

9 | Bari

Op de negende plaats in de ranglijst van de meest gezochte Italiaanse bestemmingen op Google staat Bari. De Apulische stad met uitzicht op de Adriatische Zee heeft een betoverend historisch centrum, bekend als Bari Vecchia. Onder de wonderen van de stad ook de basiliek van San Nicola in Romaans-Apulische stijl en de kathedraal van San Sabino. In Bari is een stop om te proeven ook een must om te genieten van de focaccia en de legendarische orecchiette met raapstelen.

8 | Cagliari

De Sardijnse stad staat op de achtste plaats in de bijzondere top tien. De eigenaardigheid van Cagliari is zijn stijging op zeven heuvels en zijn omgeven door torens en bastions die het een zeer fascinerende bestemming maken. De grootste Punische necropolis in de Middellandse Zee, Tuvixeddu, bevindt zich in Cagliari. Behalve dat ze worden bewaard in het Archeologisch Museum van de stad, worden de archeologische vondsten ook tentoongesteld in het British Museum in Londen.

7 | Palermo

Palermo staat op de zevende plaats van de meest gezochte Italiaanse steden op Google: het heeft het oudste historische centrum van Europa, een zeer belangrijke botanische tuin met zeer zeldzame soorten en het iconische Teatro Massimo. Mis niet een stop op de Ballarò-markt, een traditionele ontmoetingsplaats vol kraampjes met straatvoedsel en verschillende delicatessen, allemaal gemaakt op Sicilië.

6 | Florence

Op de zesde plaats van Destination Insight vinden we Florence, de bakermat van de Renaissance. Het is een van de rijkste steden op het gebied van kunst en cultuur ter wereld. Voor een bezoek aan de suggestieve Galleria degli Uffizi, Palazzo Vecchio, de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Voor de meest romantische mensen raden we een wandeling aan over de Ponte Vecchio, een middeleeuwse brug met uitzicht op de rivier de Arno, om iconische selfies te maken met de achtergrond van de stad.

5 | Catania

Op de vijfde plaats in de Google-ranglijst staat Catania, een prachtige Siciliaanse stad, beroemd om zijn architectuur in barokstijl. Om in Catania de kathedraal van Sant’Agata, het Ursino-kasteel en het Romeinse amfitheater te bezoeken. Catania staat sinds 2002 op de Unesco Werelderfgoedlijst van de Val di Noto. Voor een smaakvolle stop in Catania is er niets beters dan de arancini te proberen, een symbool van straatvoedsel, waarvan de vorm een ​​eerbetoon is aan de vulkaan Etna.

Lees ook het artikel: Turkse nederzetting nu ook op Werelderfgoedlijst

4 | Venetië

Op de vierde plaats van Destination Insight staat het prachtige Venetië, een stad die beroemd is over de hele wereld. Onder de attracties die u niet mag missen bij een bezoek aan de stad van de lagune, zijn er de Rialtobrug en het Canal Grande, Piazza San Marco, beschouwd als de woonkamer van de stad en de basiliek van San Marco. De ervaring om absoluut te doen? Een gondelvaart, de elegante en karakteristieke Venetiaanse boot die reizigers altijd enthousiast heeft gemaakt.

3 | Napels

Het thuisland van pizza staat op de derde plaats in de Google-ranglijst die is gewijd aan de meest getypte stad in de zoekmachine. Napels is een magische plek die veel zielen bevat. Via Spaccanapoli is het hart van de stad: paleizen, kerken, monumenten en een sfeer die alleen hier te ademen is. Een van de dingen die u in Napels kunt doen, is een bezoek aan het Capodimonte-museum en de kapel van San Severo, waar u de schoonheid van de gesluierde Christus kunt bewonderen, een betoverend beeldhouwwerk.

2 | Milaan

Milaan staat op de tweede plaats van de meest gezochte steden op Google. Kunst en cultuur zijn de protagonisten van de stad die nooit slaapt. In Milaan is een stop bij de Duomo, een symbool van gotische architectuur, een must, maar ook een wandeling langs de Navigli, het zenuwcentrum van het nachtleven en gezelligheid. Mis een bezoek aan de Brera Art Gallery niet, waar u werken van de grootste kunstenaars ter wereld kunt bewonderen.

1 | Rome

De koningin van de Italiaanse bestemmingen is Rome. De hoofdstad van Italië is altijd het symbool van Italië geweest. De attracties zijn ontelbaar: het Colosseum, Castel Sant’Angelo, Piazza Navona, Piazza di Spagna, de Trevifontein, het Pantheon. Rome wekt dankzij zijn voorzieningen nieuwsgierigheid en emoties op, een bezoek aan het is de droom van toeristen van over de hele wereld en de eerste plaats in de ranglijst van de meest gezochte bestemmingen op Google bevestigt dit.

Related posts

One Thought to “Meest gezochte Italiaanse steden”

Comments are closed.