Ischgl richt zich op wintersport

Nog vóór de 2G-regelgeving in heel Oostenrijk, werden strikte veiligheidsmaatregelen aangekondigd voor de winterstart in Ischgl. Echter, in het licht van de huidige ontwikkelingen en om elk risico te vermijden, is unaniem besloten om het traditionele Top of the Mountain Openingsconcert te annuleren. De focus van Ischgl ligt aan de start van het winterseizoen per 25 november volledig op wintersport. 

De gezondheid van gasten, medewerkers en omwonenden heeft de hoogste prioriteit – dit is het principe waar de verantwoordelijken zich ook aan het begin van dit winterseizoen aan blijven houden. Voor winter 21/22 in Ischgl is al een uitgebreid pakket aan veiligheid- en gezondheidsmaatregelen samengesteld, dat samen met de wettelijke eisen zorgt voor de grootst mogelijke veiligheid voor gasten, medewerkers en omwonenden. Met name ook voor het Top of the Mountain Openingsconcert zijn de strengste veiligheidsrichtlijnen vastgelegd. Vanwege de actuele ontwikkeling van de pandemie is het openingsconcert met Il Volo en Alice echter geannuleerd om elk potentieel gevaar vanaf het begin te voorkomen. 

Alcoholverbod op openbare plaatsen en nachtelijk parkeerverbod
Gedurende het hele winterseizoen is er een alcoholverbod op openbare plaatsen in Ischgl. Om ervoor te zorgen dat deze verordening wordt nageleefd, heeft de gemeente samen met het Bureau voor Toerisme Paznaun – Ischgl en de Vereniging van Toerismebedrijven Ischgl extra beveiligingspersoneel aangesteld. Daarnaast geldt deze winter een algemeen parkeerverbod vanaf 19.30 uur tot 07.00 uur op alle Silvrettaseilbahn AG-parkeerplaatsen. Daarom moeten touringcars uiterlijk om 19.30 uur vertrekken. Een verordening van de lokale politie verbiedt ook het schenken van alcohol, het plaatsen van barbecues of feestelijke bijeenkomsten op en in de directe omgeving van de vier parkeerplaatsen van de Silvrettaseilbahn AG. 


Ischgl richt zich dit jaar volledig op wintersport © TVB Paznaun – Ischgl 

Lees ook het artikel: Check je bagage in vanuit je luie stoel!

Uniforme maatregelen in de Silvretta Arena 
Na intensieve afstemming zijn ook de partnerbedrijven Silvrettaseilbahn AG en Bergbahnen Samnaun AG een solidariteitsactie overeengekomen over gezamenlijke COVID 19-maatregelen in het grensoverschrijdende skigebied Silvretta Arena. Dit betekent dat skipassen voor de Silvretta Arena in principe alleen verstrekt mogen worden aan gevaccineerde of herstelde personen. De 2G-regel geldt dus vanaf het begin van het seizoen in de grensoverschrijdende skiactiviteiten van de Silvretta Arena. Naast de huidige officiële vereisten raadt Silvrettaseilbahn AG ook aan om een ​​FFP2-masker of mond-/neusbescherming te dragen in de liften en bij kaartverkooppunten. 

Uitgebreide veiligheidsmaatregelen voor het hele winterseizoen 
De verantwoordelijken van Silvrettaseilbahn AG hebben voor het seizoen al kosten noch moeite gespaard om de winter zo veilig mogelijk te beginnen en hebben ongeveer 700.000 euro geïnvesteerd in veiligheids- en hygiënemaatregelen. Zo worden nieuwe camera- en softwaresystemen gebruikt om de wachtrijen op de drie liften te optimaliseren. Dit betekent dat wachttijden via de iSki Ischgl-app in real-time als waardevolle informatie aan de gasten kan worden doorgegeven.  

Ook worden er uitgebreide desinfectiemaatregelen genomen – alle kabelbaancabines worden regelmatig gedesinfecteerd met koudvernevelingsapparatuur. Dezelfde werkwijze wordt dagelijks toegepast in de skibussen, maar ook in sportwinkels, skidepots, toiletvoorzieningen, liftcabines en de EHBO-posten. Ook in de bergrestaurants worden de reinigings- en desinfectieactiviteiten geïntensiveerd. Dit geldt bijvoorbeeld voor het reinigen of desinfecteren van tafels en barruimtes, maar ook voor leuningen, deurklinken en sanitair. Daarnaast zijn de intervallen tussen filterreiniging in ventilatiesystemen verkort en zijn er nieuwe scheidingswanden aangebracht in de zitgedeeltes van de restaurants in het skigebied. Dit uitgebreide veiligheidspakket, evenals strikte controle en naleving van het wettelijke kader, is bedoeld om een maximaal veilige en ontspannen winterervaring te garanderen. 

Meer informatie over de momenteel geldende veiligheids- en hygiënemaatregelen voor de Silvretta Arena: hierSneeuwzeker van november tot mei in de Silvretta Arena Ischgl © TVB Paznaun – Ischgl

Related posts

One Thought to “Ischgl richt zich op wintersport”

Comments are closed.