Een cosy get-away in Yays, Den Haag

Voor een romantische cosy get-away is de stad Den Haag een must visit deze winter. Als je je een aantal dagen een echte lokale ‘Hagenees’ wilt voelen, in de stad achter de duinen, dan boek je je overnachting bij YAYS The Hague Willemspark. Deze Haagse vestiging opende voorjaar 2021 haar deuren en is daardoor dé nieuwkomer van de YAYS- aparthotels en serviced apartments familie. Ze heeft nog even die naam, want deze winter komt er een nieuwe YAYS-aanwinst bij, namelijk YAYS Antwerp Opera.

Unlock The Hague
Voordat we Antwerpen induiken over een paar maanden, gaan we nu eerst even terug naar het Haagse. YAYS Willemspark is centraal gelegen in een authentiek pand aan de – de naam zegt het al – koninklijke en charismatische: Koninginnegracht. Door de centrale ligging en de kennis van de YAYS insiders is YAYS Willemspark ideaal voor wie zich echt onderdeel van de buurt wil voelen. Met als motto unlock the neighbourhood zorgen de YAYS insiders dankzij hun tips en lokale netwerk ervoor dat elk verblijf komt met die typische, in dit geval, Haagse vibe. Verblijven in Den Haag, In een stijlvol boutique appartement. Met altijd iemand binnen handbereik die de unieke plekjes kent. YAYS combineert de vrijheid en flexibiliteit van een eigen woning, met het comfort en de luxe van een hotel.


YAYS Willemspark 

Local YAYS insider Thijs Scheepers
In Den Haag is Thijs Scheepers de aparthotel manager, ook wel het hoofd van de YAYS insiders in Den Haag. Hij is sinds de opening fulltime werkzaam bij YAYS Willemspark en deelt, samen met zijn team, unieke tips over kleine ondernemers en minder bekende attracties. Thijs en zijn collega’s verwelkomen en inspireren de gasten om te doen wat de locals doen en helpen je de minder bekende hoekjes van de YAYS Willemsparkbuurt en de stad in het algemeen te ontdekken.  Voor Thijs is Den Haag de winterbestemming bij uitstek: “Den Haag kan als geen ander een warmte uitstralen in de koude winterdagen, de oude stijl van architectuur in de stad  die prachtig verlicht wordt gepaard met de natuur, bos en duinen geeft altijd een romantisch en nostalgisch gevoel. Het is een heerlijke stad! Zij het in de zomer op een druk terrasje of in hartje winter met een dikke sjaal en op een bankje tegenover het binnenhof met een lekkere Haagse snack. Het geeft mij altijd het idee dat ik onderdeel ben van iets heel speciaals, iets wat je alleen maar kan beleven als je in Den Haag bent” Gasten die YAYS bezoeken zien niet de algemene toeristische highlights van de stad, maar duiken echt als een ware local in het leven van de stad “Als de gast weer thuis komt en terugdenkt aan zijn verblijf bij ons dan hoop ik dat zij die echte hidden gems, die ze via ons hebben meegekregen, onthouden” Aldus Thijs. 

Lees ook het artikel: Costa Dorada, méér dan stranden en PortAventura


Thijs Scheepers in actie

Hieronder een paar Haagse wintertips van YAYS insider Thijs Scheepers en zijn team:

 • Romantisch hand in hand rondwandelen en unieke straatnamen spotten zoals De Apendans, en Koediefstraat.
 • Zoek de ‘geheime’ achteruitgang van de Paleistuin. Er zijn een aantal hoofd in- en uitgangen, maar er is nog een extra uitgang, als je dat deurtje eenmaal hebt gevonden dan druk je op de bel en wordt er opengedaan. Het heeft een heel nostalgisch gevoel. 
 • Struinen door alle antiek en 2de-hands winkels in de Piet Heinstraat in het Zeeheldenkwartier.
 • Biertje met Bitterballen bij Bodega De Posthoorn op het Lange Voorhout.
 • Indonesisch eten zoals dat alleen kan in Den Haag bij De Poentjak op de Kneuterdijk.
 • De fietsenwinkel Lola’s Bikes. Daar een koffietje drinken tijdens een fietstour of ga er ook zeker heen om al die mooie racefietsen bewonderen.
 • Muzee: een museum waar je een duik neemt in het Scheveningen van nu en toen.
 • Bakkie pleur drinken in 1 van de typisch Haagse koffiehuizen. Ze zijn simpel, bijna lelùk en je drinkt er en bakkie voor nooit meer dan 2 euro. Als je geluk hebt dan schenkt de eigenaar koffie uit een ouderwetse kan, dat is eens iets anders dan een trendy Latte Oatmilk. Die aan het Statenplein en in Scheveningen-Haven zijn onze favorieten.
 • Street-art spotten, geïnspireerd op katten, in de straat het Achterom. Een project van The Hague Street Art vol met kattenstreken. Spot the cat! Inmiddels is de naam van de het straatje Achterom omgetoverd in de kattenstraat ; )
 • Vanaf 12 november opent Haags Hoog voor de lekkerste Haagse bakkies en borrels. Het concept is nog volop in ontwikkeling en daarom starten ze met een try-out. Haags Hoog is de nieuwe creatieve hotspot van Den Haag gelegen in het oude industrieterrein de Binckhorst, inmiddels is de Binckhorst the place to be voor creatieven en nieuwe concepten.
 • Mooie hoeden passen, en natuurlijk kopen, doe je bij: House of Hats. Als je je nu niet koninklijk voelt, dan weten we het ook niet meer.

                         
House of Hats                                                De Achterom 


 Haags koffiehuis Leny                                   The Hague YAYS neighbourhood 

YAYS insider’s tips board
Yays nodigt gasten uit om andere gasten te inspireren. Zo hebben ze in elke YAYS vestiging een een Insider’s tip board hangen. Waarop de YAYS gasten hier hun favoriete plek of moment achter kunnen laten (middels een note). Maar ook de YAYS insiders plaatsen hier tips van de beste lokale spots.


YAYS insider’s tips board 

Related posts

One Thought to “Een cosy get-away in Yays, Den Haag”

Comments are closed.