Een vaarvakantie in eigen land

Wij Nederlanders zijn gek op zomer én op water. Wat is er ook lekkerder dan met stralend mooi weer een dag op het water door te brengen met familie, vrienden of collega’s? Helemaal nu steeds meer Nederlanders voor een vakantie in eigen land kiezen. Ook zonder een vaartuig te bezitten, kun je komende zomer toch genieten van alle voordelen van een boot en vaarvakantie. Op het platform van Click&Boat, dé Airbnb voor boten, huur je namelijk makkelijk een boot van particulieren of professionele verhuurders, ook als je niet over een vaarbewijs beschikt. Bij iedere gelegenheid past een ander type boot: we lichten er vijf uit op verschillende prachtige locaties in Nederland.

Sun_Odyssey_319-Noordkaap

Zeilen in Friesland

Friesland is bij uitstek de provincie waar je de mooiste zeiltochten kunt maken. Bijvoorbeeld op de Friese Meren, het IJsselmeer of de Waddenzee. Enige zeilervaring (en een vaarbewijs) is wel vereist bij het huren van deze zespersoons zeilboot, gelegen in Makkum. Vanaf deze plek vaar je zo het IJsselmeer op, waar je ideaal vaarwater voor een kortere of langere zeiltocht vindt. Ga je voor een langere zeilreis, bijvoorbeeld met het gezin? Vaar dan de Afsluitdijk door, na de brug en de sluis kun je beginnen aan je tocht naar de Waddeneilanden! Helemaal een gave ervaring is om tussen 6 en 11 augustus richting Friesland te varen voor de Sneekweek.

IMG-20200509-WA0020
Zeilboot Jeanneau Sun Odysse (Makkum)
Credits: Click&Boat NL

Overnachten op een woonboot in de Biesbosch
Wij Nederlanders zijn gek op woonboten. Op een woonboot kun je zelf ervaren hoe het is om te leven op het water, vooral wanneer je kiest voor een verblijf van een paar nachten. In Nationaal Park de Biesbosch vind je dit modern ingerichte pareltje voorzien van heteluchtverwarming, airco en een achter- en bovendekterras, waardoor er altijd wel een plekje in de zon te vinden is. Met deze woonboot hoef je niet op één plek te verblijven, je kan er ook op uit gaan om de groene oevers van het 90 km2 natuur- en recreatiegebied te verkennen.

07
Woonboot Wordragen (Biesbosch)
Credits: Click&Boat NL

Lees ook het artikel: Ervaar Manhattan like a New Yorker met

Terug in de tijd in Enkhuizen
Een uniek bedrijfsuitje of familiefeest beleven reizigers op een historisch schip, zoals een Tjalk of een Skûtsje. Van oorsprong zijn het zeilende vrachtschepen voor de binnenwateren, maar tegenwoordig worden ze verhuurd aan grote groepen mensen. Op deze 35 meter lange driemastschoener in Enkhuizen bijvoorbeeld, kunnen vijftig mensen aan boord en zijn 30 slaapplekken. Je hoeft je tijdens de tocht nergens zorgen over te maken, want een ervaren team zorgt ervoor dat het vaartuig wordt bestuurd en goed in de zeilen wordt gezet

BootBootBoot-Nil-Disperandum-Onder-Zeil2
Driemastschoener Nil Desperandum
Credits: Click&Boat NL

Elektrische boot door de grachten van Amsterdam
Heb je wat te vieren en zoek je naar een boot die geschikt is voor bedrijfsfeestjes, vrijgezellenfeestjes, verjaardagen of een dag op pad met vrienden? In de grachten van Amsterdam zijn er verschillende opties te vinden voor al deze gelegenheden, zoals deze elektrische open motorboot voor maximaal 52 personen. Ontdek de grachten van Amsterdam in goed gezelschap en exclusieve catering aan boord. Mocht het plotseling gaan regenen, dan zorgt de crew ervoor dat je binnen no-time droog zit onder de overkapping.

Met een sloep door Delft
Naast Amsterdam heeft Delft ook een eeuwenoude grachtengordel die zeker de moeite waard is om te ontdekken. De ideale manier om dit te ervaren is met deze prachtige sloep. Voor maximaal zes personen. Bijvoorbeeld met het gezin of collega’s. In de ‘stad van Delfts blauw’ vaar je namelijk langs prachtige monumentale panden en onder de meest idyllische bruggen door. Ondertussen ontdek je de interessante historie van de stad: wist je dat Willem van Oranje in Delft heeft gewoond? Hoewel de boten hierboven in Nederland liggen, kun je via het platform boten binnen heel Europa van particulieren huren. De keuze is ruim en gevarieerd: van sloepjes en woonboten tot jachten en catamarans. En voor degenen zonder vaarbewijs, sommige boten zijn ook te huren inclusief een schipper. Bekijk het volledige aanbod via www.clickandboat.com/nl.

IMG_6827
Sloep Corsiva (Delft)
Credits: Click&Boat NL

Over Click&Boat
Click&Boat is van origine een Franse start-up, opgericht door vaarliefhebbers Edouard Gorioux en Jérémy Bismuth in 2013. Zij kwamen erachter dat talloze boten in Frankrijk slechts 10 dagen per jaar worden gebruikt en onderhoudskosten, verzekeringen en de kosten voor de ligplaats flink oplopen. Daarom kwamen zij met het idee van een online platform gebaseerd op delen en vertrouwen. Booteigenaren kunnen via Click&Boat hun boot gratis inschrijven en foto’s, een beschrijving, een prijs en advies over het vaargebied toevoegen. De huurders komen dan rechtstreeks met hen in contact. De eigenaren hebben toegang tot het nautisch CV van de huurder en kunnen op betrouwbare wijze goede schippers voor hun boten kiezen. Vandaag de dag heeft het bedrijf 300 mensen in dienst verspreid over zes kantoren in en buiten Europa. Sinds de oprichting is Click&Boat winstgevend en heeft tevens 100% groei op jaarbasis.

Related posts