Deel drie van ’s werelds lekkerste desserts!

De afgelopen dagen zijn we van Japan naar de Verenigde Staten gevlogen en vandaag eindigt onze route van ’s werelds lekkerste desserts in Europa & de Tahiti Eilanden.

’s werelds lekkerste desserts in Europa

Bled Cream Cake – Slovenië
Sloveense desserts zijn net zo divers als de steden en dorpen waar ze vandaan komen. De beroemdste en meest gefotografeerde lokale woestijn is de Bled Cream Cake. In 1953 geperfectioneerd door de lokale chef-kok Ištvan Lukačevič, voormalig hoofd van de banketkeuken van Hotel Park, is de karakteristieke combinatie een gele laag vanillevla met een smalle laag slagroom, ingeklemd tussen gebakken bladerdeeg met een laagje poedersuiker. De banketbakkerij van Hotel Park beweert tot nu toe meer dan 15 miljoen originele Bled-roomtaarten te hebben gemaakt.

Lees ook het artikel: De lekkerste desserts van de VS

Tahiti Eilanden

Tahitiaanse zoete traktatie Po’e’, de eilanden van Tahiti
De eilanden van Tahiti staan ​​bekend om hun heerlijke verse fruit en zoete vanilledesserts. Po’e’ is een populaire fruitpudding die wordt gevonden bij traditionele Tahitiaanse tamara’a-barbecues. Zoet en zetmeelrijk, deze pudding is gemaakt van papaja, mango en banaan, overgoten met een rijke kokossaus. Oorspronkelijk werd de pudding in bananenbladeren gewikkeld en gebakken in de vuurplaats, en geserveerd op lokale festivals.

Related posts

One Thought to “Deel drie van ’s werelds lekkerste desserts!”

Comments are closed.