Activiteiten aan de Engelse kust

Een vakantie aan de Engelse kust, dat is iets om naar uit te kijken. Toffe dorpjes bezoeken, slapen in een echte B&B en vooral nieuwe herinneringen maken. Wij helpen je graag met ideeën voor sportieve activiteiten en ervaringen die een trip langs strand en zee compleet maken.

Fietsen langs de Engelse kust van Kent

Fietsen in Kent, Engeland aan de kust bij Thanet

Een van de aantrekkelijkste fietsroutes in Kent loopt langs de kust en door het platteland bij de dorpjes Margate, Broadstairs en Ramsgate.De Viking Coastal Trail is gezinsvriendelijke route van 50 km die overwegen over boulevards en landweggetjes gaat. Hij kan als één geheel worden afgelegd of worden opgedeeld in kortere themaroutes. Je passeert prachtige krijtrotsen, gouden zandstranden en baaien, en knusse plattelandsdorpjes. Maak een pitstop bij een café aan zee, haal een ijsje, verfrissend drankje of neem een picknick mee en geniet van het uitzicht. Uiteraard kun je ter plaatse fietsen huren.

Vogels en zeehonden spotten

Ben je in de buurt van Norfolk? Dan mag je deze tour van Beans Boats niet overslaan.  In Morston stap je aan boord en is het tijd om te ontspannen en genieten van de prachtige kust van het oude graafschap Norfolk. Houd ondertussen de ogen open en de verrekijker paraat voor het spotten van strand- en trekvogels. Omdat Blakeney Point een van de belangrijkste plaatsen voor trekvogels in Europa is, is er op weg naar de zeehondenkolonie veel te zien. Onderweg vertelt de bemanning je over de plaatselijke geschiedenis en over de haven.  Maar houd alvast je camera in de aanslag want Blakeney Point is waar gewoonlijk gewone en grijze zeehonden worden aangetroffen. Zorg dat je van tevoren reserveert!

Suppen in Cornwall

Suppen in Cornwall, Engeland

Verken de prachtige Engelse kust en waterwegen van Cornwall per Stand Up Paddleboard (SUP). Wat je vaardigheid ook is, er is voor elk wat wils. Je ontdekt de indrukwekkende kust, bezoekt grotten en rotstuinen of geniet je van de rustige kreken. Ook hier een gevarieerd en beschermd wildleven met oa. een scala aan vogels én je hebt goede kans op een ontmoeting met zeehonden. Er is geen betere manier om de verborgen schatten van Cornwall te zien. 

Lees ook het artikel: Sunweb Group voert geen vakanties uit naar Spanje, Portugal en Cyprus

Kitesurfen in Cornwall, Engeland

Ook voor meer spectaculaire watersporten zit in Cornwall goed overigens. De stranden in de buurt van Newquay zijn een surfer’s paradise en voor de kust van het hele graafschap vind je fantastische spots om te kiten. Voor beide sporten zijn op veel plekken materialen te huur en cursussen te volgen.

Avontuurlijk zeekajakken in Northumberland

Zeekajakken voor de kust van Northumberland, Engeland

Ben je het noorden van Engeland aan het ontdekken en heb je zin in een watersport avontuur? Ga dan zeekajakken! Dit avontuur begint in de haven van Craster van waar je zuidwaarts gaat langs een van Northumberland’s ruigere stukken kustlijn. Je ziet grillige rotsen, vaart onder kliffen door en bezoekt verborgen inhammen, geheime grotten en zandstranden. Onderweg wordt er natuurlijk gestopt voor een drankje, eten en om de andere delen van de kust te verkennen. Het wordt ongetwijfeld een avontuur om nooit meer te vergeten.

Fossielenjacht langs de kust van North York Moors

Fossielen zoeken op Robin Hood's Bay

Wil je de kust eens op een andere manier beleven? Ga dan mee fossielen zoeken met Hidden Horizons. De kliffen rond Runswick Bay en Robin Hood’s Bay zijn bijzonder de moeite waard om een echt met je neus naar de grond te kijken en fossielen te vinden. Bevlogen en ervaren gidsen nemen je mee naar de mooiste plekjes waar je fossielen zelfs uit het Juratijdperk kan vinden. Iedereen kan meedoen van jong tot oud, kaplaarzen aan, emmer mee en genieten van de mooie schatten die je gaat ontdekken. Souvenirs gegarandeerd!

Zeilen in de natuur van Norfolk Broads

Zeilen op de Norfolk Broads, Engeland

De Broads zijn het beroemdst om hun door de mens aangelegde landschap, een Nationaal Park met meer dan 200 km bevaarbare sluisvrije waterwegen, gelegen in een prachtig landschap en bezaaid met charmante en pittoreske stadjes en dorpjes. De Norfolk Broads Zeilschool heeft een gevarieerd aanbod van zeillessen waarbij de ‘Taste of Sailing’ dagen zeer populair zijn. Geniet van de weidse omgeving en de rust terwijl je zeilt. Dus kies het ruime sop en ontdek dit bijzondere stuk natuur.

Wil je meer weten of andere ideeën opdoen? Bezoek dan de website van England’s Coast. Deze website barst van de suggesties voor activiteiten, accommodatie, leuke plaatsen om te bezoeken en de lekkerste plekjes om te eten.

Related posts

One Thought to “Activiteiten aan de Engelse kust”

Comments are closed.