De lekkerste desserts van de VS

De wereld zit vol met heerlijke desserts en zoete lekkernijen die uniek zijn voor de lokale cultuur en geschiedenis. Van Japanse koekjes tot Tahitiaanse mangopudding, ontdek 10 van ’s werelds meest heerlijke lekkernijen voor je volgende foodiebreak. Na Japan is het tijd om af te reizen naar de Verenigde Staten van Amerika. Droom alvast weg bij een roadtripje door de VS, vol met de lekkerste desserts om je avond compleet mee te maken!

Geboorteplaats van de bananensplit – Pittsburgh
Historisch gezien deden apotheken in de VS vaak ook dienst als ijssalon en in 1904 vond de 23-jarige Pittsburgher David Strickler ’s werelds populairste ijscoupe uit – de bananensplit. Bestaande uit drie bolletjes ijs (vanille, aardbei en chocolade) genesteld tussen een in de lengte gesneden banaan en gegarneerd met slagroom, gehakte noten en een klassieke kers, en is gemarkeerd met een officieel standbeeld en een plaquette in de stad waar het is gemaakt.

Banana Split | Foto: Jeswin Thomas

The Date Shake – Greater Palm Springs
De nederige dadel, de thuisbasis van vele dadelboerderijen, is een hoofdingrediënt in deze oase in Zuid-Californië. De karamelachtige textuur zorgt voor de perfecte zoete traktatie na het diner. Veel lokale eetgelegenheden serveren romige, ijskoude shakes met Shields Date Garden, een van de meest populaire met een toonbank in jaren 60-stijl. Drink de jouwe tijdens een wandeling door de 17 hectare grote dadelboomgaarden en citrusbomen, een steunpilaar van Indio sinds 1924.

Shields Date Garden Greater Palm Springs

Lees ook het artikel: Japan’s lekkerste desserts

Roze champagnetaart – SLO CAL
Madonna Inn, het eigenzinnige hotel met een roze thema in het land van San Luis Obispo langs de centrale kust van Californië, heeft een wereldberoemde bakkerij met heerlijk unieke taarten, koekjes, gebak, broodjes, speciaal brood en room en fruittaarten. De kenmerkende Pink Champagne Cake – zo overdreven als de naam al doet vermoeden – is gemaakt met lagen heerlijke Beierse room en verse slagroom, ingeklemd tussen lagen lichte en sponsachtige witte cake. De cake wordt vervolgens omhuld met slagroom en roze chocoladeschilfers en afgewerkt met bavarois-sterren en roze chocoladekrul. Geniet van een royaal stuk in het roze restaurant.

Madonna Inn pink cake, SLO CAL

Ginger Elizabeth – Sacramento
Ginger Elizabeth-chocolade in Sacramento is de plek voor het dessert. Met meer dan 20 jaar opleiding als chocolatier en patissier, vindt Ginger het leuk om de wetenschap achter lekkernijen te ontleden. De 24 bonbonsmaken waaronder Wildflower Honey Yoghurt, Bergamot Pale Ale en Grapefruit Venkel Pollen. Eigenaresse Ginger streeft ernaar om duurzaam te zijn en zorgvuldig om te gaan met hulpbronnen, door samen te werken met lokale boeren voor fruit, noten, zuivel, alcohol en olijfolie, en de chocoladeproducenten waarmee ze samenwerkt, hebben allemaal programma’s om de boerengemeenschappen te helpen waar ze cacao vandaan halen. Liefhebbers van desserts moeten Ginger’s creatieve chocolade- en cake-instagramrollen eens bekijken, die gemakkelijk 25.000 views opleveren.

Ginger Elizabeth Sacramento

Nog geen genoeg gehad van de lekkerste desserts van de VS? Morgen gaan we verder met het laatste deel van de reeks werelds desserts, met een lekker dessert uit Europa & de Tahiti.

Related posts

2 Thoughts to “De lekkerste desserts van de VS”

  1. […] Nog overtuigd worden om de VS te bezoeken? Droom dan alvast weg bij een roadtripje door de VS, vol met de lekkerste desserts om je avond en vakantie compleet mee te maken! Van de geboorte van de Bananasplit in Pittsburg tot een roze champagnetaart langs de centrale kust van Californië, je vindt allemaal in het volgende artikel! […]

Comments are closed.