De letterlijke hoogtepunten van Midden-Amerika 2

Gisteren zijn we begonnen met het eerste deel van het artikel: De letterlijke hoogtepunten van Midden-Amerika. Vandaag gaan we verder met deel twee waar de landen Panama en de Dominicaanse Republiek aan bod komen.

Dominicaanse Republiek: Pico Duarte

De Pico Duarte is een piek die behoort tot de Cordillera Central in de Dominicaanse Republiek, en met een hoogte van 3.084 meter is het het hoogste punt van de Antillas Mayores. Het ligt ingebed tussen twee nationale parken, Armando Bermúdez National Park en José del Carmen Ramírez National Park, en kan afhankelijk van de gekozen route in een excursie van twee of drie dagen bereikt worden.

De meest populaire route neemt twee dagen in beslag en vertrekt vanaf Jarabacoa-Manabao-La Ciénaga-Compartición-Valle de Lilís naar Pico Duarte. Alle routes garanderen een spectaculair uitzicht op de tropische regenwouden. Men is verplicht om een officiële gids en muilezels (voor bagage en eten) in te huren bij je hotel of in het regeringskamp in La Ciénaga, bij de ingang van het José Armando Bermúdez National Park. Tijdens de reis overnacht men op de officiële campings van Compartición of de Lilís-vallei. De tour vereist een redelijk conditieniveau, een paar goede wandelschoenen en verschillende lagen kleding voor de lage temperaturen op grotere hoogte.

Lees ook het artikel: De letterlijke hoogtepunten van Midden-Amerika

Panama: Baru Vulkaan

Met een oppervlakte van 14.325 hectare ligt het Barú Volcano National Park in de provincie Chiriquí, in het noorden van Panama. In het park, gelegen op 3.475 meter boven de zeespiegel, het hoogste punt van het land, lopen verschillende wandelpaden en trails waaronder La Nevera, El Pianista en Los Quetzales .

De beklimming van de Barú-vulkaan is een zware hike tussen de 4 en 6 uur, of 30 minuten in een 4WD auto over een hobbelige weg. Op een heldere dag kan men vanaf de top zowel de Atlantische als de Stille Oceaan zien. Via paden kan men zelfs tot aan de kraters van de Baru-vulkaan lopen, waar ook unieke vogelsoorten gespot kunnen worden. Ben je liever op een lager nivo actief bezig, ga dan raften of kanoën in machtige rivieren zoals de Chiriquí Viejo met veel stroomversnellingen. Plekken zoals de Respingo-pas zijn perfect om vogels te spotten, vooral de quetzal en toekan, of voor het aanschouwen van prachtige orchideeën, varens en mossen. Het stadje Boquete in het oosten van Panama aan de voet van de Baru vulkaan is een prima basis voor deze outdoor activiteiten.

Related posts

One Thought to “De letterlijke hoogtepunten van Midden-Amerika 2”

  1. […] De letterlijke hoogtepunten van Midden-Amerika 2 […]

Comments are closed.