De beste duiklocaties van Centraal Amerika

Een duik in de wateren van Centroamérica en de República Dominicana is je begeven tussen de dolfijnen, haaien, zeepaardjes en walvissen. Bovendien vind je er prachtige koraalriffen en een spectaculaire vulkanische onderwater wereld. Niet te vergelijken met Europese duikbestemmingen. 

Het overweldigende Blue Hole 
Als er één toplocatie is om te duiken in Belize dan is het wel het Blue hole. Hier kun je duiken tussen haaien en je verwonderen aan de prachtige rotsformaties. Stalagmieten en stalactieten. Een andere geweldige duikoptie is Glover. Glover’s Reef is een gedeeltelijk ondergedompeld atol voor de zuidkust van Belize, ongeveer 45 kilometer van het vasteland. Het maakt deel uit van de buitenste grens van het Belize Barrier Reef en is een van de drie atollen, naast Turneffe Atoll en Lighthouse Reef. Het reef is ook wereld erfgoed omdat het zo exceptioneel prachtig en bijzonder is. Echt een must voor de duikliefhebber. Dit vind je absoluut niet in Europa. 


Ecologische onderwater reservaten. 
Costa Rica is natuur in zijn puurste vorm, ook in de zee. Hier is het mogelijk om jezelf onder te dompelen in biologische reservaten, zoals Isla del Caño, het punt met het hoogste onderwaterzicht van het land. De duiken zijn niet erg diep, hoewel je stier- en tiphaaien, dolfijnen en schildpadden kunt zien. Op Catalina Island, een ideaal gebied voor beginners, vind je zeepaardjes en roggen.


Duiken in vulkanische meren
El Salvador biedt verschillende duiken in zijn meren van vulkanische oorsprong, zoals Coatepeque (Santa Ana), waar 115 meter diepe duiken gemaakt kunnen worden naar indrukwekkende lavabedden en rotswanden. Een ander perfect gebied voor liefhebbers van deze sport is Los Cóbanos (Sonsonate), dat koraalriffen heeft en waar naast de uitbundigheid koraalsoorten ook onderwaterboten uit de 19e eeuw liggen.  

Duik tussen gezonken schepen
Guatemala heeft een groot aantal ideale duikpunten voor elk type duiker, zowel aan de kust als in het binnenland. Een daarvan is in Las Lisas, waar het mogelijk is om te duiken tussen gezonken schepen zoals La Traba, 33 meter diep, of Barco Chino, op ongeveer 18 meter. Een andere optie is El Cráter Azul, ( de blauwe krater ) met kristalhelder water en indrukwekkende vegetatie.

Lees ook het artikel: Blauwe vlag voor bijna 1000 stranden in Kroatië

Verbazingwekkende schoonheid onder de zee
Honduras heeft meerdere duikplekken. Een van de meest interessante zijn de Black Hills, in het zuidoosten van Utila, in het hart van het Caribisch gebied, waar het mogelijk is om te genieten van kleurrijke koraalriffen. met tandbaarzen en sponzen die een gezonken schip, de Haliburton, omringen. Op het verre eiland Guanaja is het mogelijk om hamerhaaien, pinakels, een veelvoud aan tropische vissen of vulkanische grotten te zien. 

Spectaculaire natuurgebieden
Spectaculaire natuurgebieden. Dat is wat Nicaragua biedt. Eén van die plekken is de lagune van Xiloá van vulkanische oorsprong, waar schildpadden, krabben en 14 vissoorten leven. De bodem is erg steil, waardoor het een ideale plek is voor wandduiken. Een andere optie is San Juan del Sur, een waar paradijs van dolfijnen, roggen, schildpadden en kreeften. Bovendien is de bodem niet dieper dan 18 meter wat altijd een goed zicht geeft tijdens het duiken. 


Een paradijs genaamd Bocas del Toro
Panama is een paradijs voor duikliefhebbers. Een van de meest prominente plaatsen voor geweldige duiken is Bocas del Toro. Het staat bekend als de Galapagos van het Caribisch gebied en is het eerste zee park in Panama en één van de biologisch meest veelzijdige plaatsen op aarde. Door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed, het is mogelijk om hier alles te vinden, van haaien tot zeepaardjes. 

Een maritieme wereld om te ontdekken
Koraalriffen, onderwatergrotten, overblijfselen van galjoenen, scheepswrakken en een veelkleurige wereld van zeeleven, zijn enkele van de verrassingen die de wateren van de Dominicaanse Republiek bieden aan degenen die besluiten om langs de kliffen te gaan duiken. Kliffen van 40 meter op de Saona- en Catalina-eilanden. Zie schildpadden en adelaarsroggen bij Playa Frontón in Las Galeras, of snorkel met de vissen in Cayo Arena.

Related posts

One Thought to “De beste duiklocaties van Centraal Amerika”

Comments are closed.