Het lokale erfgoed van de USA

Na het Japanse erfgoed is nu het Amerikaanse erfgoed aan de beurt. Een land zo groot als de USA heeft veel geschiedenis, wat tot op heden goed bewaard is in verschillende musea. Hoewel de meeste reizigers op zoek gaan naar het vrijheidsbeeld of de Grand Canyon, is het lokale erfgoed van de USA net zo interessant.

Californië
Veel verschillende culturen hebben Californië door de eeuwen heen gevormd, te beginnen met de indianen, wiens invloed vandaag de dag voortleeft in gemeenschappen in de Golden State. De vele federaal erkende stammen van Californië, van de Kumeyaay in San Diego tot de Yurok in het Klamath Basin, vieren dit rijke erfgoed door het hele jaar door een verscheidenheid aan educatieve musea, evenementen en programma’s te creëren.

Santa Barbara en Los Angeles County
Het Autry Museum of the American West’s American Indian Arts Marketplace in Los Angeles, is de grootste jaarlijkse inheemse kunstbeurs in Zuid-Californië. Het beschikt over 200 Indiaanse artiesten die alles aanbieden, van beeldhouwkunst en mixed-media werken tot toneelstukken. Santa Barbara brengt hulde aan de Chumash-indianen in het natuurhistorisch museum van Santa Barbara met de tentoonstelling Chumash Indian Hall, een van de grootste collecties Chumash-artefacten ter wereld. Stamleden en afstammelingen maken elk jaar in september een reis van 34 mijl in een authentieke tomol naar het Channel Islands National Park, waar bezoekers hen begroeten in een voormalig Chumash-dorp. Leer meer over de geschiedenis van de stam in het Santa Barbara Maritime Museum, dat een authentieke tomol bevat.

SLO CAL
Aan de centrale kust van Californië, in de provincie San Luis Obispo, ligt Morro Bay. Het natuurhistorisch museum van Morro Bay heeft een replica op ware grootte van een Salinan-tuleboot, die werd gebruikt voor jagen en vissen, en biedt educatieve lezingen. Aan de kust is de iconische Morro Rock een historisch monument in Californië dat alleen de Salinan-indianenstam van Monterey en San Luis Obispo mag beklimmen. De Salinan-stam is inheems aan de Central Coast en beklimt al eeuwenlang twee keer per jaar Morro Rock om religieuze ceremonies uit te voeren.

Lees ook het artikel: Groen overnachten in Slovenië in een Farm Stay

San Diego
San Diego’s Barona Cultural Center & Museum – het enige museum van de stad in een Indiaas reservaat dat is gewijd aan de bestendiging en presentatie van de lokale Indiaanse cultuur – toont handgemaakt aardewerk, rieten manden, schilderijen, pijlpunten en andere artefacten die teruggaan tot 10.000 jaar oud. Andere musea, waaronder de geschiedenis van de Native Americans, zijn het Museum of Man, het Heritage of the Americas Museum en het Sycuan Cultural Resource Centre and Museum.

Grotere Palm Springs
Het Agua Caliente Cultural Museum in Palm Springs – het eerste Indiaanse museum dat deel uitmaakt van het Smithsonian Institution Affiliations Program – heeft tot doel mensen te inspireren om meer te weten te komen over de Agua Caliente Band van Cahuilla-indianen en andere inheemse culturen door middel van tentoonstellingen, collecties, onderzoek en educatieve programma’s. Culturele evenementen zijn onder meer verhalen vertellen over de inheemse bevolking, traditionele zang en dans van vogels en een driedaags filmfestival. Wandelaars kunnen ook het erfgoed van de stam verkennen in het Indian Canyons-park, waar stammenwachters de gasten begeleiden en praten over de geschiedenis, flora en fauna van het gebied.

Sacramento
Doordrenkt van cultuur en traditie, is Sacramento’s jaarlijkse Native American Day gewijd aan het behoud van de inheemse cultuur, inclusief verhalen, talen en tradities voor vandaag en voor toekomstige generaties. Elk jaar in september kunnen gasten genieten van gratis culturele demonstraties, boeiende gastsprekers, de Tule River Color Guard, traditionele spelen, muziek en dans. Bezoekers moeten stoppen bij het State Indian Museum, gelegen in het centrum van Sacramento. Het museum werd geopend in 1940 en toont drie belangrijke thema’s van het leven in Californië: de natuur, de geest en het gezin. Alle exposities en foto’s die in het museum te zien zijn, worden gepresenteerd met respect voor degenen die vandaag in de Californische gemeenschappen hebben gewoond en nog steeds wonen. De winkel van het museum heeft inheemse sieraden, kalebassen, handgemaakte poppen, manden, speksteengravures en de grootste selectie Californische Indiase boeken in het gebied.

Yosemite Mariposa
De mensen van de zuidelijke Sierra Miwuk-natie waren een van de oorspronkelijke stammen van Yosemite National Park en de omliggende gebieden. Archeologisch bewijs toont aan dat indianen al 5.500 jaar in Yosemite Valley wonen, ondersteund door de natuurlijke hulpbronnen die deze unieke omgeving biedt. Hoewel hun benarde situatie moeilijk was dankzij gewelddadige onteigening, verhuizing en economische achterstand, wonen veel zuidelijke Sierra Miwuk nog steeds in Yosemite Mariposa County, en dit buitengewone landschap blijft het hart van hun traditie, geest en cultuur. Bezoekers kunnen deelnemen aan de Miwuk-cultuur en geschiedenis in het huidige Yosemite National Park en Mariposa County door een bezoek te brengen aan het Mariposa Museum and History Centre in het centrum van Mariposa. Het museum, opgericht in 1957, herbergt een scala aan tentoonstellingen die het leven van de Indiaanse bevolking in Yosemite Mariposa interpreteren, waaronder de Mono-, Paiute- en Miwuk-stammen. In het park zelf zullen bezoekers merken dat veel van de iconische plaatsnamen afgeleide Miwuk-woorden zijn. Het Indiase dorp van de Ahwaho

Related posts

One Thought to “Het lokale erfgoed van de USA”

Comments are closed.