Groen overnachten in Slovenië in een Farm Stay

Green Farm Stay Slovenië

Sloveense vakantieboerderijen staan erom bekend dat ze goed worden onderhouden, vriendelijke gastheren hebben en uitstekend eten bieden dat rechtstreeks uit hun tuinen komt. Sommige vertellen heel bijzondere groene verhalen. Lees hier waarom jij bij jouw volgende vakantie in Slovenië een Farm Stay moet boeken!

Homemade en groen

In Slovenië wordt toerisme op een verantwoorde en duurzame manier ontwikkeld. Onder auspiciën van het Groene Programma van Sloveens toerisme voeren we groen beleid uit en stellen we groene ervaringen voor. Meer dan honderd Sloveense bestemmingen en toeristische aanbieders hebben al het Sloveense Groene Label gekregen, wat hun inspanningen weerspiegelt om de natuurlijke omgeving en de lokale gemeenschap positief te beïnvloeden. Onder hen zijn er veel vakantieboerderijen die u zullen verrassen met heerlijke producten uit hun eigen tuinen, velden, boomgaarden en wijngaarden, en die indruk op u zullen maken met het prachtige landschap en hun groene benadering. Een gezonde landelijke levensstijl is echt de beste antistresstherapie. Vind uw perfecte plek op het rustige Sloveense platteland en geniet van een vakantie die vriendelijk is voor zowel de natuur als de lokale gemeenschap.

1 | Želinc Farm Stay

De oude boerderij, gelegen op de kruising van drie groene valleien, aan de rivier de Idrijca, biedt smakelijke, gezonde en verse zelfgemaakte gerechten die we vroeger kenden. Het hart van de boerderij is de keuken, altijd vol met de heerlijke aroma’s van lokale seizoensgerechten. Bij het hoofdgebouw staat een stal en een karakteristieke Sloveense hooiruif, waar het hooi te drogen wordt opgehangen. En te midden van de boomgaard met oude appelrassen vond een kleurrijke bijenkorf zijn thuis. Traditioneel ingerichte kamers roepen een authentieke landelijke sfeer op en bieden een prachtig uitzicht op de Cerkno-heuvels.

2 | Urška ECO Farm

De eigenaren van de Urška Farm Stay hebben een sterke band met de lokale omgeving en hun zorg voor de natuur blijkt uit talloze details die op hun boerderij te vinden zijn. De kamers zijn uitgerust met meubels gemaakt van lokaal hout en heerlijke pantoffels van zelfgemaakte wol wachten op je naast je bed. Meer dan 80% van het voedsel dat op de boerderij wordt aangeboden, wordt bereid met eigen producten. Ze bieden ook de mogelijkheid om een nacht op een hooizolder door te brengen, naar de sterren te kijken, eieren uit het kippenhok te halen en brood te leren bakken.

Lees ook het artikel: British Airways trakteert op lokale specialiteiten

3 | Marjanca Farm Stay

Het meest typische gerecht dat wordt geserveerd in de Marjanca Farm Stay is tarwebrood, met liefde gebakken door de grootmoeder van de gastheer, maar ze staan ook bekend om hun zelfgemaakte vleeswaren en wijn. Op deze gezinsvriendelijke boerderij in de buurt van Rogaška Slatina worden kinderen uitgenodigd om te helpen met boerderij- en huishoudelijke taken, zoals het voeren van de dieren, het verzamelen van eieren en het bakken van brood. Gasten genieten hier van het rustige en mooie uitzicht op de groene omgeving en kunnen ook ontspannen in het moderne wellnesscentrum.

4 | Breg Farm Stay

De boerderij Breg ligt in het sprookjesachtige landschap van Goriška Brda, waar zonovergoten wijngaarden en gastvrije lokale bevolking voor unieke ervaringen zorgen. In hun typische Brda-huis kunt u lokale wijnen en zorgvuldig geselecteerde seizoensdelicatessen proeven. De specialiteit van de boerderij is het veld van geurige lavendel en andere kruiden die al je zintuigen zullen wekken met hun geuren. ’s Ochtends word je gewekt door het gegeblaat van geiten en ’s avonds laat het getjilp van krekels je in slaap vallen.

5 | Trnulja Country Estate

De duurzame boerderij Trnulja biedt haar gasten exclusieve biologische voeding en cosmetische producten. Deze biologische boerderij ligt in de moerassen van Ljubljana, een gebied met een extreem rijke biodiversiteit dat deel uitmaakt van Natura 2000. De gastheren delen hun manier van leven met hun gasten en bieden hen een echte ervaring van samenleven met de natuur.

Related posts

One Thought to “Groen overnachten in Slovenië in een Farm Stay”

  1. […] Groen overnachten in Slovenië in een Farm Stay […]

Comments are closed.