Beleef de bergen op z’n best in Montafon

Wie zoekt naar een karakteristieke plek in de bergen waar je de rust, ruimte en het echte bergleven voelt, zit goed in Montafon. Hier geniet je volop van de indrukwekkende natuur en warme ontmoetingen, zodat je vol energie weer naar huis gaat. 

Het dal van Montafon in het zuiden van Vorarlberg ligt er tussen de bergketens Verwall, Silvretta en Rätikon prachtig bij. Vakantie betekent hier vooral variatie; van romantische bergweiden tot ruige gletsjers en van knusse berghutten op de alm tot kristalheldere bergmeren hoog in de bergen. Alles wat je hier beleeft en ervaart staat in het teken van de bergen én de tradities van de authentieke inwoners in de gezellige dorpjes. Het zijn juist die persoonlijke momenten die een vakantie zo bijzonder maken.

Lees ook het artikel: Genieten van de herfst en kleurrijke natuur in Tsjechië

Sportieve gezinnen, rustzoekers, bergwandelaars, fietsliefhebbers en fanatieke bergbeklimmers; allemaal voelen ze zich thuis in Montafon. Met zoveel bergen kun je er alle kanten op. Dompel je onder in de bossen van de Gargellen en ervaar de kracht van de natuur. Wandel naar de schilderachtige Alpe Gues en voel de bergen om je heen. Maak een (e)bike & hike-tocht naar de Muttjöchle, klim naar de top van de Gargellner Köpfe of maak kennis met het eeuwige ijs tijdens een gletsjertocht in de Silvretta. De echte alpinisten gaan via de ijsvelden van de Ochsental-gletsjer door naar de top van de Piz Buin (3.312 m), de hoogste berg van Vorarlberg. En de kinderen? Die beleven hun eigen avonturen. Op de Golmberg bijvoorbeeld met z’n rodelbaan, bosglijbanen en klimpark. Of wat dacht je van een rit te paard, tour met een mountaincart of duik in een bergmeer? Vervelen bestaat hier niet.

Related posts

One Thought to “Beleef de bergen op z’n best in Montafon”

Comments are closed.