Haal alles uit je bezoek aan Gozo!

Gozo is het groene, charmante kleine zusje van Malta. Het is landelijk, sereen en vol met bijzondere en historische bezienswaardigheden. Met het Discover Gozo Combo Ticket bezoek je heel voordelig zeven verschillende musea en culturele plekken. Dompel je helemaal onder in rijke cultuur van Gozo!

Met het ticket heb je toegang tot de volgende bezienswaardigheden:

Megalitische Ggantija-tempels
De twee tempels van Ġgantija zijn gigantische bouwwerken die tussen 3.600 en 3.200 voor Christus gebouwd zijn. Daarmee zijn het de oudste tempels van de Maltese archipel. De naam Ġgantija is afgeleid van het woord ‘ġgant’, Maltees voor reus. Want volgens de plaatselijke legende zijn de tempels gebouwd door reuzen.

Folkloristisch museum in de Ta’ Kola windmolen
Vroeger waren er op de Maltese eilanden vele windmolens te vinden, die werden gebruikt voor de productie van meel. De Ta’ Kola molen in Xagħra stamt uit het jaar 1725. Bijna driehonderd jaar later is deze stenen molen nog steeds in volledig werkende staat. In de molen vind je een klein folkloristisch museum met gereedschap en voorwerpen die door de molenaar gebruikt werden.

Citadella Bezoekerscentrum
Het Citadella Bezoekerscentrum is gevestigd in twee oude waterreservoirs die in de jaren 1870 gebouwd zijn. Met interactieve touch screens en een video leer je alles over de duizendjarige geschiedenis van de citadel, waar vandaag de dag nog maar een paar families wonen.

Lees ook het artikel: In de bergen van fietsregio Het Kufsteinerland

Oude Gevangenis
In de oude gevangenis, die door de Ridders van Malta in de 16e eeuw in gebruik is genomen, krijg je een inkijkje in het leven van gevangenen van vroeger. De muren van de cellen en gangen zijn beklad met graffiti, van afbeeldingen van zeeschepen tot streepjes om de dagen achter de tralies te tellen.

Archeologisch Museum
In het Archeologisch Museum reis je tot wel 5000 jaar terug in de tijd. Je bewondert er beelden van menselijke figuren uit het prehistorische Ġgantija-tempelcomplex en de nabijgelegen begraafplaats ix-Xagħra Circle, overblijfselen van de Arabische cultuur en nog veel meer.

Gozo Natuurmuseum
In een van de smalle steegjes van de Citadel ligt het Gozo Natuurmuseum. Hier kom je alles te weten over de natuurlijke geschiedenis van het eiland, de natuurlijke hulpbronnen en het gebruik ervan door de eilandbewoners. De kleine tuin aan de achterkant van het museum is gewijd aan inheemse planten, waaronder de nationale plant, de Maltese Rock Centaury.

Historisch huis Gran Castello
Het historische huis Gran Castello bestaat uit meerdere huizen die met elkaar verbonden zijn. Deze huizen stammen uit de tijd vóór de Ridders van Sint-Jan en zijn waarschijnlijk gebouwd voor rijke families. Je leert er alles over de geschiedenis van de landbouw, religie en ambachten op Gozo.

Het Discover Gozo Combo of Family Ticket
Het Discover Gozo Combo Ticket kost €13 voor volwassenen, €9 voor senioren en studenten en €7 euro voor kinderen. Het is een maand geldig vanaf de datum van aankoop. Het Discover Gozo Family ticket is geldig voor twee volwassenen en twee kinderen, kost €35 en is ook een maand geldig vanaf de datum van aankoop.

Tickets kunnen worden gekocht bij alle museumwinkels en hier online.

Overtocht van Malta naar Gozo
In 25 minuten brengt de ferry vanuit Cirkewwa in het noorden van Malta je naar Mgarr in Gozo. Sinds 1 juni 2021 is er ook een nieuwe veerdienst tussen de hoofdstad Valletta en Gozo. Deze overtocht duurt 45 minuten.

Related posts

One Thought to “Haal alles uit je bezoek aan Gozo!”

Comments are closed.