5 redenen om Calvia in Spanje te bezoeken

September staat voor de deur, de kinderen gaan weer naar school, maar in Calvià stopt het vakantieseizoen nooit. Gelegen tussen de kust en de bergen, heeft deze Mallorcaanse regio een scala aan attracties die elke maand van het jaar tegemoet komen aan de behoeften van elke reiziger. Sport, wandelen, erfgoed en vogels kijken zijn enkele van de activiteiten die, samen met het benijdenswaardige klimaat, deze mediterrane bestemming tot een must-visit jaartitel maken.

Finca Galatzó, een van de archeologische wonderen van Calvià

Finca Galatzó onthult het rijke, historische en artistieke erfgoed van Calvià, een fysieke weerspiegeling van zijn lange geschiedenis. Dit legendarische landgoed is de perfecte setting op het eiland om te genieten van de ongelooflijke natuur, vrede, rust en schoonheid van de Serra de Tramuntana, een UNESCO-werelderfgoed. Er zijn activiteiten gerelateerd aan geschiedenis, avontuur en natuur als onderdeel van de vier aanbevolen routes, die toegankelijk zijn vanaf de routes vanuit het idyllische dorpje Es Capdellà.

Foto: visitcalvia.org

Vogels kijken

Calvià is een perfecte bestemming voor vogelliefhebbers om de verschillende soorten die op het eiland leven te ontdekken. Via verschillende routes, en afhankelijk van de tijd van het jaar, kunnen vogelaars een verscheidenheid aan inheemse vogels spotten, altijd vergezeld door een expert die de tour tot een onvergetelijke ervaring zal maken. Daarnaast zorgen de verscheidenheid aan plantensoorten, kleurrijke vlinders en een bezoek aan de forn de cal of Carboners-huizen ervoor dat bezoekers zich één voelen met de natuurlijke omgeving van het eiland.

Lees ook het artikel: Meest gezochte Italiaanse steden

Archeologisch park Puig de sa Morisca

Het archeologische park Puig de sa Morisca beslaat meer dan 45 hectare en is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Mallorca. Gelegen in Santa Ponça, 120 meter boven de zeespiegel, omvat het park een museum en een rijke etnografische landschapsgeschiedenis, waardoor het een niet te missen bezoek is aan Calvià.

Mostra de Cuines – culinaire festivals

Om de gastronomische rijkdom van de regio te promoten, organiseert Calvià sinds 2008 het hele jaar door verschillende “Mostra de Cuines” -evenementen, culinaire festivals. Lokale restaurants presenteren hun beste gerechten voor een speciale prijs en bieden bezoekers een voorproefje van de Middellandse Zee. Diners kunnen genieten van complete menu’s bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en een drankje, variërend van € 12-16. De volgende vindt elke vrijdag in oktober plaats.

De sportieve hoogtepunten van Calvià

Van triatlons tot atletiektoernooien, van bergraces tot beachvolleybalwedstrijden, de regio organiseert het hele jaar door vele sportevenementen. Calvià heeft meer dan 30 topsportfaciliteiten en onderscheidt zich als een van de beste plekken in Europa voor atleten of fans om het hele jaar door te trainen, te concurreren en te genieten van verschillende fysieke activiteiten.

Related posts