10 fotografie hotspots in Cornwall, Engeland

De grillige kustlijn en het natuurschoon van Cornwall geven kleur aan elke afbeelding, maar waar zie je nou de allermooiste achtergronden voor jouw topfoto? Onze vrienden van Visit Cornwall hebben 10 favoriete photography hotspots met ons gedeeld die zijn gekozen door hobby-fotografen die het graafschap vaak bezoeken.

1. Fistral Beach and Bay

Surfer op Fistral Beach, Cornwall, Engeland
© VisitBritainImages

Dit strand wordt vaak genoemd als een van de beste surfplekken van Engeland (en zelfs heel Europa). Fistral Beach is een breed strand met lange stukken goudgeel zand die uitkijken op het blauwe water van Fistral Bay. Fotografen met een passie voor sport en actieshots vermaken zich hier uitstekend tijdens de zomevenementen waarbij het publiek zich verzamelt om vol verbazing te kijken naar de stunts van de surfers op de golven.

“De uitzichten zijn hier het hele jaar door verbluffend, helemaal als je het Headland Hotel in al zijn schoonheid weet vast te leggen. Ik denk dat mijn fevoriete tijd om hier te fotograferen toch wel augustus is, wanneer het Boardmasters Festival wordt gehouden.” – Kirsty Leanne, UK Travel & Lifestyle Blogger

2. Kynance Cove

View of Kynance Cove, Cornwall. Walkers in foreground make their way towards the cove.
© Visit Cornwall

Het contrast tussen de witte stranden en de ruige rotsen maken van Kynance Cove een van de meest geliefde én meest gefotografeerde plekken van Cornwall. Ook schilders weten deze locatie goed te vinden. In de zomermaanden neemt het zeewater er een turquoise kleur aan, waardoor het bijna lijkt alsof je op de Malediven staat. Klim op een van de kliffen en vang alle kleurenpracht met je camera.

Bij laagwater zie je een ander gezicht van Kynance Cove want dan wordt het smokkelverleden van deze plek zichtbaar in de grotten die bij vloed verstopt blijven. Het licht in de grotten is zeer bijzonder en met de juiste instellingen op jouw toestel maak je er schitterende experimentele foto’s.

3. St Nectan’s Glen

Deze ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ is beroemd om de watervallen die er uit de rotsen klasteren. De bekendste is St Nectan’s Glen Waterfall One, een 20 meter hoge waterval die is ontstaan doordat rivier de Trevillet een gat heeft geslepen in de steenlaag.  Bij het juiste licht krijgt het water iets mystieks, een droom voor de fotograaf.

St Nectan’s Glen is omringd door weelderige mossen en planten die groeien op de rotsen, wat extra diepte en kleur geeft aan jouw werk. Naast Waterfall One zijn er nog twee die ook zeker de moeite waard zijn.

4. Land’s End

View out to ocean from Lands End, Cornwall.
© Lands End/ Visit Cornwall

Zie uit over de oceaan vanaf het spectaculaire uitkijkpunt bij Land’s End, dat letterlijk aan het eind van het land ligt, op het meest westelijke puntje van Engeland. Wandel over het voetpad langs de kust en sta versteld van de rijkdom aan panoramabeelden die je krijgt voorgeschoteld. Het wordt nog beter als er toevallig net een vogel voorbijscheert of als er dolfijnen vanuit het water omhoog schieten.

“Er zijn zoveel plekken in Cornwall waar ik keer op keer naar terugga met mijn camera. Het moeilijkste vind ik het om één favoriet te kiezen, ik heb er zoveel. Ik moet sowieso Land’s End noemen, ik heb ontelbare fantastische herinneringen aan die plek en de zonsondergang, met de Longships vuurtoren in je kader is een magiscgh fotomoment.” – Stevie Couch, Lifestyle Blogger & moeder uit Cornwall.

5. St Ives

View of St Ives harbour and beach. Boats moored in foreground.
© Adam Gibbard / Visit Cornwall

Deze populaire badplaats is inspiratiebron geweest voor kunstenaar zoals Barbara Hepworth en Ben Nicholson en voor schrijvers zoals Virginia Woolf. Het is nog steeds een bruisend, creatief stadje dat bezoekers trekt met zijn haventje, de zandstranden en oude klinkerstraatjes die prachtig staan op foto’s Voor wandelaars is het Godrevy to Hell’s Mouth Coastal Path een aanrader. De wandeling zelf is heerlijk en je wordt beloond met de mooiste uitzichten op St Ives.

6. Polperro

View of the harbour in Polperro at low tide.
© Matt Jessop/ Visit Cornwall

Polperro werkt ook al eeuwenlang als een magneet op kunstenaars. Door de ligging in een diepe valley heeft Polperro het lot ontlopen waar veel andere kustplaatsen in de vorige eeuw mee te maken kregen: “herontwikkeling” met weinig aantrekkelijke nieuwbouw. Het hele dorpje is nog volledig intact in al zijn klassieke charme. Het is het best bewaarde oude vissersdorpje van Cornwall en daarmee een prachtplek voor prachtfoto’s.

7. Bodmin Moor

Landscape view from Rough Tor on Bodmin Moor, Cornwall.
© Matt Jessop/ Visit Cornwall

Bodmin Moor is een ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ met een geschiedenis die minstens teruggaat tot de Bronstijs. De beelden hier zijn een combinatie van heide en graniet. Trek voor zulke fraaie plaatjes bijvoorbeeld naar de Carnglaze Slate Caverns of klim naar de top van Roughtor voor eindeloze uitzichten.

“Het wilde hart van Cornwall, een plek om te ontsnappen aan de drukte en jezelf te verliezen in een ruig landschap vol mythen en legenden. Voor fotografen zijn er fantastische landschappen met een lucht die constant verandert, industriële overblijfselen (met Werelderfgoedstatus), bizarre geologische formaties en er is altijd een kleine kans dat je de eerste bent die een foto maakt van het mysterieuze Beats of Bodmin Moor! Dus wandelschoenen aan, kaart in de hand en op ontdekking maar.”  Mark Camp, Tour Guide.

8. St Michael’s Mount

View of St Michael's Mount. People walking across tidal causeway at low tide.
© Matt Jessop/ Visit Cornwall

Voor een beetje episch drama in je foto hoef je niet verder te zoeken dan St Michael’s Mount. Dit middeleeuwse kasteel bovenop een getijdeneiland lijkt rechtstreeks geplukt te zijn uit een fantasyserie of Disneyfilm. De heuvel (mount) is te voet bereikbaar over een smal klinkerpad, maar alleen bij laagwater. Het is een van de grootste publiektrekkers van Cornwall en een idyllische locatie voor schitterende foto’s.

9. Tintagel Castle

View of ocean and cliff through doorway at Tintagel Castle, Cornwall.
© Matt Jessop/ Visit Cornwall

Duik in de geschiedenis bij Tintagel Castle, de overblijfselen van een middeleeuws fort da teen grote rol speelt in de verhalen over Koning Arthur. Het kasteel staat hoog op de kliffen aan de kust van Cornwall en door de open structuur zit er achter elke muur een prachtig, fotogeniek uitzicht verstopt.

10. Bluebells in Tehidy Country Park

Deze tip geldt specifiek voor het voorjaar. Een van de mooiste beelden die je in de lente in Engeland kunt zien is een tapijt van bloeiende ‘bluebelld’ (boshyacinten). De felle kleuren van deze wilde bloemen veranderen bossen en velden elk jaar in zeeën van paarsblauw die prachtig uitkomen op de foto.

Tehidy Country Park is onze aanrader om dit schouwspel vast te leggen omdat het een van de grootste bossen van Cornwall is en je er de bluebells vanuit diverse mooie hoeken kunt vastleggen. Wandel om het meer in dit natuurgebied en de ‘photo opportunities’ lachen je toe op vele plekken.

Lees ook ons artikel: Duurzaamheid en slowtoerisme in de Vendée

Related posts