Duurzaamheid en slowtoerisme in de Vendée

De groene, vredige Vendée is de ideale bestemming om je volledig te herbronnen en het leven van de zonnige kant te bekijken, in slow motion en in de volle natuur. Wij zetten 7 tips voor je op een rijtje.

1. Met een Mehari door de wijngaarden

Ontdek de wijngaarden in de Vendée op je eigen ritme in een elektrische Mehari en laat je haren wapperen in de wind! Afspraak in het Domaine Mourat in Mareuil-sur-Lay om je nieuwe speeltje in ontvangst te nemen. Van daaruit doorkruis je op eigen houtje de streek. Een mooie stop is de windmolen in het hartje van de biologische wijnbouw. Geniet van een bourgondische pauze met overheerlijke lokale producten te midden van de wijngaarden. De dag eindigt in alle schoonheid met een wijndegustatie!

2. Surfen & yoga op het Domaine Jolly Château

Surfen en yoga, een bruisende combinatie voor een volledige work-out op je eigen ritme. De groene tuin ligt vlak bij de krachtige golven van de Atlantische Oceaan. Deze ‘surf en yoga’-verblijven zijn bestemd voor kleine groepjes van een tiental personen om het persoonlijke aspect te waarborgen. Een verblijf in een gastenkamer op het kasteel biedt je de kans om eens echt helemaal te deconnecteren.

3. Met de kano door het moerasland Marais Poitevin

Scheep in voor een ander avontuur in de natuur op het geluid van het kabbelende water van de Marais Poitevin. In het groene Venetië, tussen schaduw en licht, te midden van essen en populieren, verstrijkt de tijd op het ritme van de roeispaan. In dit beschermd stukje natuur, dat de mens heeft vormgegeven sinds de middeleeuwen, zijn alle beslommeringen veraf en voel je je zelfs even een ontdekkingsreiziger. Je leert opnieuw de tijd te nemen, de geheimen te ontdekken van een plaats met duizenden tinten groen, vol magie en mysterie. Een fantastische tocht op het water, waarvan je volledig zen terugkeert.

4. Slapen bij de oceaan

In Brétignolles-sur-Mer, op een steenworp van de oceaan, beleef je de natuur van heel dichtbij in een van de ecolodges op de Ferme du Marais Girard. Deze houten huizen met grote glaspartijen passen perfect bij de idyllische charme van de boerderij. Nog origineler is de lodge met een serre, die als salon is ingericht. Ontspanning alom in de bar in de vroegere schuur, in de tuin of rond het ecologische zwembad.

5. Paddlen door de zoutpannen

In Brem-sur-Mer, op 15 kilometer van Sables d’Olonne, is een oude oesterhut omgebouwd tot een oesterbar. Het is het startpunt van een ontdekkingstocht door de zoutpannen op een paddle. Op deze gezinsactiviteit, die voor iedereen toegankelijk is, glijdt je op het water van zoutpannen, in een ongerepte natuur, tussen de rivieren de Vertonne en de Auzance, al zittend of al staand, om de fauna en de flora van bijvoorbeeld het eiland La Chabossière. Op de terugweg trakteren we onszelf op een degustatie oesters van La Gachère op het zonovergoten terras, in een ontspannen, gezellige sfeer.

6. Poëtische nachten

In Les Epesses nodigt ecohotel Terragora Lodges je uit op een poëtische reis. De lodges zijn geïnspireerd op leefomgevingen van dieren. Ze liggen verspreid over een terrein van 4 hectare in het bocagelandschap, op 10 minuten van Puy du Fou©. De kamers bevinden zich in het hartje van de natuur en zijn ingericht in warme kleuren en met natuurlijke materialen. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar, een gezellig ontmoetingspunt, met bibliotheek en salons.

7. Een suite in de bomen

Om zich te herbronnen en te genieten van de levenskunst in de Vendée, ben je in het Château Hôtel de Boisniard (5 sterren) in Chambretaud aan het juiste adres. Op 3 minuten van Puy du Fou® proef je van het leven op het kasteel met zijn kleine landhuis en bijgebouwen. Een andere optie zijn de Maisons des Bois: deze kamers en suites op palen gaan volledig op in de omgevende natuur. Hier vind je alles om voluit te ontspannen: zwembad, spa, theesalon …

Meer informatie over de Vendée: www.vendee-tourisme.com
De allerlaatste reisadviezen vind je op: https://diplomatie.belgium.be/nl

Lees ook ons artikel: De 10 leukste plekken om te zwemmen in Tsjechië

Related posts

One Thought to “Duurzaamheid en slowtoerisme in de Vendée”

Comments are closed.