‘Vliegbagage opnieuw 7 procent duurder’

Het meenemen van vliegbagage op vluchten is dit jaar gemiddeld opnieuw 7 procent duurder geworden. Dat blijkt uit een inventarisatie van koopjesplatform beslist.nl. “De afgelopen vier jaar is er sprake van een stijging van 30 procent voor het inchecken van ruimbagage”, aldus een woordvoerder tegenover dit medium.

Onderzocht zijn de tarieven van de tien belangrijkste airlines voor Nederlandse passagiers, met name vakantiegangers.

“Vooral Europese vluchten worden steeds meer een melkkoe voor reizigers die niet genoeg hebben aan beperkte handbagage. Voor een koffer van 23 kg moet gemiddeld 34 euro per enkele reis worden betaald, mits je online boekt. Dat wordt vaak pas tijdens het boekingsproces duidelijk, zodat prijzen vergelijken vooraf lastig is.”

Een gezin kan volgens beslist.nl aan koffers zo maar meer dan 300 euro extra kwijt zijn voor een toeristenvlucht. Bovenop de ticketprijs, catering en stoelkeuze.

Lees ook het artikel: Reisadvies versoepelt voor o.a. Italië & Costa Rica

“Er mag daarnaast gemiddeld 10 procent minder volume aan gratis handbagage mee de cabine in. Meer maatschappijen handhaven de toegestane afmetingen strenger. Worden die overschreden, dan moet je ter plaatse bijbetalen. Dus lees de voorwaarden goed, want die verschillen onderling sterk. Voor één stuk gratis handbagage geldt meestal een maximumgewicht van 10 kg.”

Ook als je ruimkoffer zwaarder blijkt te zijn dan bij de aankoop is opgegeven, kunnen er volgens de website aan de incheckbalie dure ‘sancties’ volgen.

“Ook dat verschilt per vervoerder. De kale ticketprijs, waarmee als lokkertje reclame wordt gemaakt, is in ieder geval lang niet altijd zaligmakend voor de totale kosten. Goed nakijken loont, zeker omdat het vaker gaat om variabele tarieven”, luidt de aanbeveling.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts