Vijf redenen voor een bezoek aan de UK in 2022

Er staat voor 2022 een aantal unieke evenementen op de kalender in het Verenigd Koninkrijk. We zetten 5 redenen om een rijtje voor een bezoek aan de UK in 2022

Het Platina Jubileum van Queen Elizabeth II

Queen Elizabeth II is de eerste Britse vorstin die al 70 jaar op de troon zit. Komend jaar viert het hele VK feest ter ere van haar Platina Jubileum. Van 2 tot 5 juni staan diverse evenementen waaronder de Trooping of the Colour gepland. Andere hoogtepunten zijn een speciale dienst in St Paul’s Cathedral, een live concert vanuit Buckingham Palace en de Platinum Jubilee Pageant.

UNBOXED: Creativity in the UK

Een van de grootste evenementen die komend jaar gepland staat is ‘UNBOXED: Creativity in the UK’. Door het hele land zullen gratis evenemenen en tentoonstellingen worden georganiseerd waarbij alles draait om de Britse creativiteit en innovatie. UNBOXED wordt samengesteld door enkele van de knapste koppen op het gebied van wetenschap, technologie, engineering en kunst. Evenementen en activiteiten vinden plaats van 1 maart tot 2 oktober 2022.  

Schotland’s Year of Stories

Kom in 2022 naar Schotland, wanneer het land in het teken staat van de verhalen die er geinspireerd zijn door deze prachtige bestemming. Verhalen zijn een vitaal onderdeel van de Schotse cultuur. Elke plek heeft zijn eigen verhaal en het delen hiervan via gesproken woord, tekst, lied of film is wat de Schotten met hun geschiedenis bindt. Tijdens het Year of Stories organiseert Schotland een groot aantal evenementen waarbij deze verhalen centraal staan.

Lees ook het artikel: Hardlopers opgelet: twee marathons op Malta!

De bakermat van sport

De golfbaan van St Andrews in Schotland

Groot-Brittannië staat in 2022 bol van de sportiviteit. Komend jaar verzamelen de beste golfers ter wereld zich voor het 150e Open Championship in St Andrews Schotland,. We vieren de 150e verjaardag van de eerste FA Cup finale. Engeland is in juli gastheer van het  UEFA Women’s Euro 2022 en ook de Rugby League World Cup staat op de agenda. Ondertussen bereiden andere evenementen, zoals Wimbledon en Royal Ascot, zich voor op de terugkeer van vele toeschouwers en  feestelijke evenementen.

Culturele jubilea en vieringen

De Schotse hoofdstad Edinburgh is een stad die bekend staat om haar festivals en in 2022 vieren het Edinburgh Festival Fringe en het Edinburgh International Festival hun 75e verjaardag. Bovendien is het in dat jaar 50 jaar geleden dat de eerste Gay Pride in Londen plaatsvond en dit jaar keert het grootste LGBTQI+ festival van  het VK terug. En in 2022 is het 25 jaar geleden dat J.K Rowlings tovenaarsheld in Harry Potter and the Philosopher’s Stone in de schappen verscheen.

Related posts