Ruby opent zijn eerste hotel in Zwitserland

“Sterren worden geboren, niet gemaakt” is sinds 18 oktober 2021 het credo bij de Ruby Mimi in Zürich, Zwitserland. Het is het eerste hotel van de door CEO Michael Struck in München gevestigde Ruby Group dat in Zwitserland wordt geopend. De 208 kamers zijn verdeeld over zeven verdiepingen van het monumentale Art Deco gebouw met een totale oppervlakte van 8.400 m². Waar een van de eerste bioscopen in Zürich meer dan 100 jaar geleden haar publiek in vervoering bracht, neemt het nieuwe hotel nu haar gasten mee op een reis terug naar het opwindende gouden tijdperk van Hollywood in de jaren 1910 en 1920. Bij binnenkomst valt de buitengewone architectuur van het gebouw al op. Het middelpunt is de Mimi Bar met zijn indrukwekkende hoge plafonds. Luxe materialen en zorgvuldig geselecteerd antiek worden vakkundig gecombineerd met moderne stijlelementen. En aan de muur knipoogt het oversized neonboard Mimi’s motto: “Sterren worden geboren, niet gemaakt”. 


© Ruby Hotels

Een ander hoogtepunt in het hotel is de eigen charmante bioscoopzaal van het hotel – een herinnering aan de geschiedenis van het gebouw. Gezellige fauteuils, rode fluwelen gordijnen en een popcornmachine creëren een nostalgisch bioscoopbezoek als uit de oude Hollywood-tijd.      

De hotelkamers weerspiegelen Ruby’s Lean Luxury filosofie: fris, helder wit, glazen regendouches geïntegreerd in de kamers, evenals hoogwaardige witte eiken vloeren en houten wandpanelen harmoniëren vakkundig met de historische charme van het gebouw. Veel kamers hebben bijvoorbeeld grote ronde ramen, zorgvuldig gerestaureerde open houten balken en oude, natuurlijke bakstenen muren. 

Ook het gebouw heeft een prominente plek in de stadsgeschiedenis. In het Haus Du Pont – gebouwd in 1913 – was meer dan 100 jaar lang een bioscoop gevestigd: eerst de ‘Orient’, die later werd omgedoopt tot de ABC Kino. De laatste film werd hier in 2014 getoond.

“De Zwitserse markt in het algemeen en Zürich in het bijzonder, biedt een groot potentieel voor onze Lean Luxury filosofie – een luxe accommodatie ervaring, tegen een betaalbare prijs op een toplocatie,” verklaart Daniella Boeken, Group Vice President Commercial bij Ruby.   

Markus Juan Perez Lieb – al eerder verantwoordelijk voor meerdere hotelopeningen in Duitsland en daarbuiten – leidt het hotel: “Al als tiener ging ik vaak naar de toenmalige ABC-bioscoop. Ik had nooit gedacht dat ik op een dag dit gebouw zou overnemen als hotelmanager. Het is het mooiste project in mijn professionele carrière tot nu toe en dat dan ook nog eens in mijn geboortestad Zürich.”    

Ruby volgt een duidelijke lijn: een ligging in het hart van de stad, topdesign en een hoogwaardige inrichting met focus op het essentiële. En dit alles uiterst betaalbaar door consequent af te zien van overbodige en niet-essentiële zaken. “Dit werkt omdat we, naar het voorbeeld van moderne luxejachten, onze luxe in een relatief kleine ruimte onderbrengen en niet-essentiële zaken eenvoudigweg weglaten. En met behulp van onze eigen technische oplossingen hebben we onze organisatie op een geheel andere wijze ingericht dan in onze branche gebruikelijk is. We plannen en bouwen meer modulair, centraliseren meer en automatiseren consequent achter de schermen. Dit helpt ons om een luxueuze en unieke hotelervaring betaalbaar te maken voor onze gasten,” legt Michael Struck – oprichter en CEO van Ruby – de aanpak van het bedrijf uit. 

Er zijn zes kamercategorieën beschikbaar in Zürich, variërend van de vriendelijke NEST kamer met ca. 17 m², COSY kamers met ca. 18 m², LOVELY kamers voor een getaway-voor-twee, ca. 19 m², WOW kamers met maximaal 28 m² en de ruime LOFT kamers, sommige met een groen balkon, met maximaal 32 m². De STAR kamers van ca. 30 m² zijn bijzonder opvallend: ze zijn geïnspireerd op vijf starlets uit de jaren 1910 die allemaal de naam Mimi droegen en hebben elk een historische kaptafel en een chaise longue. De introductieprijs per kamer bij opening is vanaf CHF 158 per nacht en variëren vervolgens gemiddeld van CHF 210 – 230 per kamer per nacht.

Voor verdere informatie en boekingen: www.ruby-hotels.com/mimi

Related posts

One Thought to “Ruby opent zijn eerste hotel in Zwitserland”

Comments are closed.