Rome wint van Parijs als meest romantische stad

Dankzij de versoepelingen kunnen we op Valentijnsdag wellicht weer op een romantische date buiten de deur. Die date kan bovendien ook weer wat makkelijker ergens anders dan in Nederland plaatsvinden. Stedentripspecialist Bebsy was benieuwd welke Europese steden we het meest romantisch vinden en vroeg reislustige mensen naar hun mening. Parijs blijkt door Rome van de troon verstoten en Reykjavik is een opvallende nieuwkomer als romantische stad. En als het mocht of kon, zouden we graag met Fred van Leer of Maan op romantische stedentrip gaan 

Paris Je t’aime, maar wel een beetje minder
De grande dame van de romantiek, Parijs, is verslagen. En hoe! De stad Rome heeft de Parijse hoofdstad ingehaald met twee keer zoveel stemmen en laat Parijs achter op een vierde plaats. Venetië en Lissabon staan op de tweede respectievelijk derde plaats. Bij de vrouwen eindigt Parijs zelfs op de 6e plaats.

Lees ook het artikel: Italië schaft PCR-test af voor gevaccineerde

Alleen de mannen zijn trouwer aan de stad aan de Seine. Bij hen staat La Ville de l’Amour op de tweede plek, gevolgd door… Reykjavik! Deze onverwachte nieuwkomer doet het sowieso goed. In de gezamenlijke ranglijst staat de IJslandse hoofdstad op de vijfde plek en bij de vrouwen op een stevige vierde plaats.

Fred van Leer of Maan
Bebsy was ook benieuwd met welke bekende persoon mensen graag op een romantische stedentrip zouden gaan. Mensen die gebonden zijn deden even alsof het thuisfront er geen moeite mee zou hebben als ze een romantisch weekend met een bekende Nederlander zouden beleven en antwoordden mee. Fred van Leer, Beau van Erven Dorens en André van Duin vormen de top 3 van de totale groep ondervraagden. Bij de vrouwen, die in de meerderheid waren, is deze ranglijst hetzelfde. De mannen kiezen voor Maan op 1, Katja Schuurman op 2 en een gedeelde derde plaats voor Edsilia Rombley en Yolanthe Cabau. Aan het online onderzoek deden bijna 700 respondenten van 18 jaar en ouder mee.

Related posts