Op stedentrip in ons eigen Zeeland

Zin in een stedentrip in eigen land, overweeg dan zeker eens een stedentrip door Zeeland! Met een indrukwekkende hoeveelheid aan monumentaal erfgoed, betoverende Middeleeuwse panden, hippe horeca en verrassende winkels zul jij je in Zeeland niet vervelen. Denk aan hoofdstad Middelburg, fashionstad Goes of plan een stedentrip in de badplaatsen in Zeeuws-Vlaanderen!

Stedentrip Middelburg, Zeeland

Niet voor niks wordt Middelburg het kleine Amsterdam van Zeeland genoemd. In Middelburg vind je de meeste monumenten van alle Zeeuwse steden. Denk aan de prachtige Abdij. Of de Oostkerk. De stad schittert met haar pittoreske straten, de levendige haven, statige herenhuizen en natuurlijk de hippe horeca en winkels. Of je nu van winkelen, musea, varen of van culinaire verrassingen houdt, Middelburg charmeert!

Bezoek het enige echte Sjakie’s Chocolade museum, drink koffie in één van de beste boekhandels van Nederland, geniet van heerlijke wijn in ’t Vliegendt Hert en proef culinaire hoogstandjes in één van de vele toprestaurants.

Stedentrip Goes

Goes is het fashion walhalla van Zeeland. Jaarlijks wordt hier de Goes Couture Fashion Show georganiseerd, waarbij internationaal befaamde ontwerpers hun prachtige ontwerpen tentoonstellen. Daarnaast heeft Goes een groot winkelaanbod; van de bekende ketens tot bijzondere boetiekwinkels. Hier kun jij naar hartenlust shoppen!

En ben je even klaar met winkelen? Dan strijk je neer op één van de gezellige terrassen, aan de haven of aan het levendige marktplein. Breng ook vooral een bezoek aan de Maria Magdalena kerk en aan Slot Oostende; een hotel, restaurant, café én brouwerij in één!

Lees ook het artikel: De mooiste skigebieden in Stiermarken

Stedentrip Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen staat bekend als het meest bourgondische deel van Zeeland en die sfeer proef je letterlijk in de steden. Wij raden je aan om een stedentrip in Zeeuws-Vlaanderen te combineren met een bezoek aan meerdere plaatsen. Zo krijg je écht een unieke ervaring in dit zuidelijkste deel van Zeeland!

Verblijf bijvoorbeeld in het mondaine Cadzand, bezoek de prachtige oude vestingstad Hulst en ga winkelen in Sluis. Eet heerlijk verse vis in Breskens en bezoek de indrukwekkende verdronken polders in het Land van Saeftinghe. 

Meer inspiratie voor jouw stedentrip in Zeeland?

Waar heb je verder nog zin tijdens je stedentrip in Zeeland? Wellicht wil je een leuke stadswandeling of rondleiding boeken? Of ben je benieuwd naar de musea

Wellicht heb je al een verblijf geboekt maar mocht je hier nog leuke ideeën voor willen opdoen, bekijk dan www.zeeland.com

Related posts

One Thought to “Op stedentrip in ons eigen Zeeland”

Comments are closed.