5 must-visit uitzichtpunten in Peru

Op reis in Peru, wil je natuurlijk zoveel mogelijk van de schoonheid van het land ontdekken. Met een veelheid aan culturele, historische en natuurlijke hoogtepunten is het niet makkelijk kiezen. Waar moet je zijn voor de mooiste uitzichten en begeef je je tegelijkertijd een beetje weg van de gebaande paden? We nemen je mee langs 5 locaties die niet alleen de rijkdom tonen, maar waar je camera gegarandeerd overuren maakt.

Laguna 69 in Huascaran National Park
Het uitzicht over dit kristalheldere bergmeer op 4.600 m hoogte is de beloning van een hike in het Huascaran National Park in de regio Ancash. De tocht begint in het plaatsje Yuraccorral en voert door dichte bebossing afgewisseld met ruige rotspartijen. Na ongeveer 3 uur lopen, veelal langs de beek die in het meer ontspringt, wacht een fenomenaal panorama van weerspiegelende bergtoppen in het heldere water van Laguna 69.

Gocta Waterval
Midden in de tropische vegetatie stort het water van de Gocta-waterval ruim 770 m naar beneden en is daarmee een van de hoogste ter wereld. Het donderende geraas is al van ruime afstand te horen. Vanuit het plaatsje Cocachimba loopt een route die in zo’n 2,5 uur naar de Gocta-waterval leidt. Onderweg, te voet of te paard, spot je ongetwijfeld tal van de 110 voorkomende vogelsoorten en kleurrijke orchideeën.

Sillar Route Arequipa
Arequipa dankt haar bijnaam ‘de Witte Stad’ aan het bijzondere, witte gesteente ‘sillar’, waarmee een groot deel van de historische binnenstad is gebouwd. Behalve de prachtige façades in het koloniale centrum van Arequipa, is de Sillar Route een absolute must. Deze 2 km lange route voert langs alle aspecten die te maken hebben met dit zeldzame, witte lava gesteente. Van de delving in rotsen, waar ook metershoge façades in de bergwand zijn uitgehakt, tot ateliers waar het sillar wordt bewerkt tot scuplturen. Een van de hoogtepunten is de fotogenieke roze canyon, Sillar Rosada.

Lees ook het artikel: Dit zijn dé reisbestemmingen van 2022

Taquile in het Titicacameer
Een hele ander panorama wacht op het eilandje Taquile, midden in het Titicacameer op 3.927 m boven de zeespiegel, en drie uur varen vanaf Puno. Taquile geeft niet alleen een prachtig uitzicht over het gigantische meer, maar biedt je ook een kijkje in de rijke historie van de lokale bevolking. Deze komt vooral tot uiting in de prachtige handgeweven kleurrijke stoffen en kleden in complexe patronen, die van generatie op generatie worden overgedragen. Het mooiste uitzicht over het meer heb je vanaf het hoogst punt op het eiland, Mulsina Pata, te midden van historische overblijfselen.

Humantay Lake in de Vilcabamba bergketen
Het turkooisblauwe water van Humantay Lake is een van de pareltjes van het Andesgebergte in de Cusco-regio. Het is een speciale plek, perfect om een oud ritueel te doen ter ere van Moeder Aarde of Pachamama met stenen en cocabladeren. Om na de laatste bocht oog in oog te staan met een van de mooiste bergmeren, op een hoogte van 5.473 meter, is een magische ervaring.

Related posts

One Thought to “5 must-visit uitzichtpunten in Peru”

Comments are closed.