Ontdek de magische grotten van Mallorca

De grotten van Mallorca zijn in duizenden jaren gevormd en behoren tot de mooiste ter wereld. Met meer dan tweehonderd grotten, zijn deze ondergrondse mysteries een van de grootste attracties van Mallorca. Dankzij zijn geologische rijkdom herbergt de ondergrond van het eiland vele grotten, waar door de eeuwen heen stalactieten en stalagmieten adembenemende vormen hebben ontwikkeld. Vijf van deze grotten zijn open voor het publiek en zijn enkele van de meest bezochte attracties van het eiland.

In het noordwesten van Mallorca, gelegen in een klif dicht bij het strand van Canyamel, zijn de Artà-grotten toegankelijk via een majestueuze natuurlijke ingang. Het zijn enkele van de hoogste grotten van Europa, gevormd door stalactieten van wonderbaarlijke vormen en buitengewone proporties die aan een gewelf hangen. De ‘Koningin der Zuilen’ zal bezoekers verbazen met zijn 22 meter hoogte. Ontdekkingsreizigers kunnen ook ‘The Inferno’ ervaren; een pad omzoomd door diamantvormige koolstofstenen met een licht- en geluidsshow.

Een van de grootste ondergrondse meren ter wereld is te vinden in de Drach-grotten. Het Martelmeer is 117 meter lang, 30 meter breed en 14 meter diep. Er zijn boottochten beschikbaar en de setting wordt soms gebruikt als podium voor muziekconcerten. Deze grotten, gelegen in de gemeente Porto Cristo, vallen echter niet alleen op door hun prachtige meren; hun spectaculaire verlichting is een ander hoogtepunt voor alle bezoekers, dankzij de creatie van de Catalaanse lichtingenieur Carles Buigas, bekend als ‘de tovenaar van het licht’.

Lees ook het artikel: Italië in trek bij Nederlandse vakantieganger

De Hams-grotten bevinden zich ook in Porto Cristo en zijn 500 meter lang en ze zijn vernoemd naar hun boomformaties, die doen denken aan vishaken die het resultaat zijn van stromingen en het werk van spinnen. Ze werden ontdekt door de Mallorcaanse speleoloog Pedro Caldentey in 1905 en, net als de grotten van Drach, herbergen ze een meer dat in de volksmond bekend staat als de “Zee van Venetië” waar bezoekers kunnen genieten van een klassiek muziekconcert in een verlichte boot.

De Campanet-grotten worden bewonderd om de witheid en dunheid van hun uitbundige stalactieten en stalagmieten. Ze bestaan ​​uit talrijke galerijen in kalksteen uit het Mesozoïcum en zijn van groot wetenschappelijk belang. Ze zijn niet alleen de thuisbasis van inheemse grotinsecten, maar ze zijn ook de rustplaats van de paleontologische overblijfselen van Myotragus Balearicus; een dier verwant aan schapen dat 5000 jaar geleden uitstierven.

Gelegen in Palma en 36 meter diep, bevatten de Gènova-grotten een kenmerk dat hen onderscheidt van de rest: op magnesium gebaseerde rotsformaties die “coraloires” worden genoemd en waarvan wordt gedacht dat ze ongeveer 4 miljoen jaar oud zijn. Een droom die uitkomt voor elke speleoloog…

Related posts

One Thought to “Ontdek de magische grotten van Mallorca”

  1. […] Ontdek de magische grotten van Mallorca […]

Comments are closed.