Nicaragua, de verrassing van Midden-Amerika

MANAGUA – In het midden van Centraal-Amerika ligt het Spaanstalige land Nicaragua. Het land kent een tropisch klimaat, met over het algemeen hoge temperaturen maar ook veel regen. Ondanks dat het land niet ontzettend bekend is, is het wel een uitstekende vakantie bestemming. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Mirador de Catarina of Catarina Viewpoint, in Catarina. Maar wat kan je dan zien?

Foto: Pixabay

Catarina

Catarina is gelegen in één van de hoogste heuvels van de omgeving, waardoor het een indrukwekkend uitzicht herbergt. Vanuit het uitkijkpunt is mogelijk om de Apoyo lagune, de Charco de Tisma en het Grote Meer van Nicaragua te bewonderen. Maar ook kun je de stad Granada, de Mombacho vulkaan en de Sierra van Amerrisque in Chontales bekijken vanuit de hoogte. Niet alleen het Mirador is een leuke bezienswaardigheid, ook de kerk van Catarina is zeker de moeite waard. De kerk dateert uit 1817 en vertoont een spectaculaire koloniale stijl en geschilderde muurschilderingen aan het plafond. Verder is het interieur versterkt met afbeeldingen van katholieke figuren. 

Foto: Pixabay

Masaya

Slechts 23 kilometer van de hoofdstad ligt het Masaya Volcano National Park. Dit park is het eerste en grootste nationale park Nicaragua. Het park bestaat uit een vulkanische caldera met twee vulkanen en vijf kraters. De krater “Santiago” heeft een hoogte van 635 meter boven zeeniveau en stoot continu grote hoeveelheden zwaveldioxide uit. Het is één van de zeven actieve vulkanen in het land waarvan de kraterrand per auto bereikbaar is.

Een aantal jaar geleden zijn in de grotten van het nationale park pre-Spaanse artefacten gevonden. Hier hebben vermoedelijk Nicaraguaanse inboorlingen belangrijke rituelen uitgevoerd. Het Masaya Volcano National Park is één van de meest populaire toeristische attracties in de Stille Oceaan. Ga naar het bezoekerscentrum van het park, met informatiepanelen over de geologie en verschillende ecosystemen. Daarnaast kun je ook elke avond genieten van het Lavameer spektakel. Het Lavameer kun je bewonderen vanaf de oever van de kater.

Foto: Wikipedia

León

Ook kun je op bezoek in de oude stad León, die in 1524 werd gesticht. Deze bijzondere stad verhuisde in 1610 in de nasleep van een aardbeving en de uitbarsting van de vulkaan naar een vruchtbare en brede vallei naast de inheemse nederzetting Sutiaba. Kenmerkend voor deze universiteitsstad zijn de lange straten, met koloniale elementen. Ontdek de talloze kerken die de stad rijk is en sla ook zeker de majestueuze kathedraal niet over, uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. De kathedraal is de grootste van Midden-Amerika en is te herkennen door de soberheid van de versiering en vele torens.

Het toeristische aanbod van León is divers en biedt ook avontuurlijk toerisme, een gezellig uitgaansleven en plattelandstoerisme. In het vulkanische complex Las Pilas-El Hoyo en Cerro Negro kun je bijvoorbeeld de beroemde extreme sport van sandboarden uitproberen. Ten slotte is er ook zon- en strandtoerisme. Geniet van de hoge temperaturen en het verkoelende water. Drink een heerlijke Macuá (nationale drankje van Nicaragua) en droom weg. Klinkt zeker als de moeite waard om de reis naar Nicaragua te maken toch?

Related posts