Lente in de Franse bergen

In de lente naar de Franse bergen: waarom niet? Het is niet alleen een heerlijke periode waarin het zonnetje zich steeds meer laat zien en de schitterende natuur ontwaakt, maar het is ook het meest veelzijdige seizoen. Tot en met begin mei kun je nog steeds terecht in verschillende skioorden, denk aan Les 2 AlpesOZ 3300TignesVal d’IsèreVal ThorensLes Menuires en Saint Jean d’Arves, om te gaan wintersporten. Zeker als je nog een beginner bent! Maar er zijn uiteraard nog veel meer activiteiten die je kunt ondernemen, zoals je hieronder zult ontdekken.

Walhalla voor beginnende wintersporters

Ken je iemand die stiekem wel wil leren skiën, maar een extra zetje nodig heeft? Dan hebben wij een aantal argumenten voor je in de aanbieding waarmee je diegene kunt overtuigen om in de lente te gaan. Ten eerste is in deze periode de sneeuw beduidend zachter. Daardoor ga je niet alleen wat minder hard, maar is het ook makkelijker om te skiën. En mocht je toch vallen, dan krijg je minder snel blauwe plekken. Ook de prijzen zijn zachter, omdat het hoogseizoen voorbij is. Dit betekent dat skioorden vaak leuke aanbiedingen voor je in petto hebben. Daarnaast heb je alle ruimte om behendig te worden op de skilatten, omdat er een stuk minder mensen op de piste te vinden zijn. En ook die mensen kun je ontwijken door gewoon te oefenen op de vele plekken die speciaal zijn ingericht voor beginners. En je hoeft natuurlijk niet non-stop te skiën: je kunt je aan andere activiteiten wagen of pauzeren op het terras in de zon. 

Zoveel bergen, zoveel activiteiten

Sta je te trappelen om weer in het fietszadel te springen? Dan moet je absoluut naar de Vallée du Louron in de Pyreneeën. Dit gebied telt immers niet minder dan 420 kilometer aan fietspaden door de hele vallei en langs de hellingen van Val Louron en Peyragudes voor mountainbikers (enduro, cross-country) en fietsers. Neem de stoeltjeslift Le Privilège naar de top van het bergoord Peyragudes en daal vervolgens af naar Loudenvielle (hoogteverschil van 1350 meter!). Vergeet natuurlijk niet ondertussen van het uitzicht te genieten. Ook het Juragebergte kun je verkennen op je tweewieler en wel langs het water. Er zijn hier immers talloze meren, rivieren en watervallen die voor een prachtig kader zorgen. Vanaf het eerste weekend van mei kun je in het skigebied La Bresse in de Vogezen veel plezier beleven aan bijvoorbeeld de rodelbaan Schlitte Mountain of elektrische steps. Maar ook de 1,6 kilometer lange zipline Fantasticable van Super-Besse in het Centraal Massief mag er wezen! Durf jij het aan? Ook in het berggebied Le Dévoluy in de Franse Zuidelijke Alpen is de keuze reuze als het gaat om outdooractiviteiten in de lente (mits de sneeuw is gesmolten). Via ferrata of via souterrata, paardrijden, yoga, pilates, squashen, klimmen, skateboarden, wandelen… kies maar!

Lees ook het artikel: Koninklijk jaar Apeldoorn en de Veluwe van start

Rustig ontwaken

Degenen die nog niet gelijk gas willen geven zodra de eerste lentedag zich aandoet, kunnen op een rustigere manier de winter achter zich laten en wel door een spabezoek, bijvoorbeeld aan de Grands Bains du Monêtier in Serre Chevalier-Briançon, aan de Bains du Rocher in Cauterets of aan Durancia in Montgenèvre. Laat de heilzame mineralen op je lichaam inwerken terwijl je geniet van een uitzicht op de bergtoppen. Ga je voor ontspanning en een frisse neus, dan kun je het nieuwe yogapad bewandelen in de ongerepte natuur bij Valberg. Zowel volwassenen als kinderen vanaf 4 jaar kunnen deze route doen die wordt afgewisseld door tien verschillende yogahoudingen.

Geen zorgen, je hoeft hiervoor geen indrukwekkende yogacarrière voor achter de rug te hebben: ook beginners kunnen zich eraan wagen. De combinatie van wandelen en yoga zorgt onder andere voor een betere houding, meer souplesse, een verbetering van de concentratie en een hogere weerstand tegen stress en vermoeidheid. De flora in de bergen draagt ook bij aan het welzijn van de mens. De gele gentiaan, het  viooltje, de dennenboom, de paardenbloem, de jeneverbes en genepi: allemaal hebben ze zo hun eigen geneeskrachtige werking. Geen wonder dus dat ze worden gebruikt voor tal van producten. De Ferme du Bien-être in Gérardmer is gespecialiseerd in essentiële oliën, maar je kunt er ook natuurlijke cosmetica of thee kopen bijvoorbeeld. Of snuffel rond in de winkel van La Yourte végétale, een ecologische familieboerderij in Saint-François-Longchamp die ook z’n eigen medicinale planten kweekt.

Ja, de Franse bergen hebben toeristen een hoop te bieden in de lente wanneer de dagen langer worden, bloemen als krokusjes, narcissen, bosanemonen en koekoeksbloemen zich laten zien, de fauna ontwaakt uit de winterslaap en trekvogels terugkeren. Kom het gauw ontdekken! Kijk voor nog meer inspiratie op www.skiingintospring.com. 

Voor actuele informatie over de situatie rondom COVID-19 in Frankrijk, ga naar onze website.

Related posts

One Thought to “Lente in de Franse bergen”

Comments are closed.