Laat je niet kisten door Blue Monday

Een reis boeken is sowieso een goed idee, maar helemaal met Blue Monday in het vooruitzicht. Deze derde maandag van januari staat immers al jaren te boek als de treurigste dag van het jaar. Als jij ook als een berg tegen die beruchte maandag op ziet, plan dan gewoon een reisje om de dip na de feestdagen te boven te komen. 

Sla je weg door Blue Monday
Neem een kijkje tussen de Airbnb-categorieën, een nieuwe manier om op basis van specifieke kenmerken de perfecte accommodatie voor jou te vinden. Denk aan boomhutten, kastelen, woonboten, designvilla’s, trulli, dammusi, ryokans en nog veel meer. 

Met deze tien tips van Airbnb laat jij je door Blue Monday niet uit het veld slaan. Ga op zoek naar je volgende avontuur en ontdek allerlei fascinerende en leuke accommodaties om alvast op je verlanglijstje te zetten. 

1. Trek de natuur in – categorie Grotten
Wil je echt één worden met de natuur en opgaan in het landschap? Kijk dan eens naar deze accommodatie in het Zwitserse Vals, die helemaal uit de berg is gehouwen en met designmeubilair is ingericht. Een ideale plaats om tot rust te komen en nieuwe kracht en energie op te doen. Een van de vele pluspunten is een bubbelbad met een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen.

Categorie Grotten 

2. Bekijk de wereld vanuit een heel ander perspectief – categorie Torens 
Klim naar de top van deze oude watertoren in het Engelse Warwickshire en bekijk de wereld vanaf een ander perspectief. Op deze unieke plek zijn veel oorspronkelijke elementen behouden gebleven. Ga via de wenteltrap naar de woonkamer in het vroegere waterreservoir op de bovenste verdieping. Hier geniet je van een spectaculair uitzicht op het omliggende platteland. 

Categorie Torens

3. Laat je creativiteit de vrije loop – categorie Creatief
Dit eigentijdse huis is er helemaal op ingericht om je creativiteit de vrije loop te laten. Het ligt op een rustige locatie ten noorden van New York. Of het nu vanuit de studio van de kunstenaar is of vanuit een van de andere kamers waar grote (dak)ramen voor veel natuurlijk licht zorgen – de inspiratie ligt hier voor het oprapen. Ook jij vindt hier vast artistieke of literaire inspiratie.

Categorie Creatief 

4. Ga op avontuur – categorie Campers
Lijkt het je leuk om het leven in een caravan te ervaren zonder dat je van je plek gaat? Dan is dit mini-exemplaar uit 1968 iets voor jou. Deze vintage Sprite 400 is weliswaar knus, maar daar staat tegenover dat je alle ruimte eromheen tot je beschikking hebt: bos, een privéstrand en kliffen. Voldoende ruimte dus om op avontuur te gaan. Waar je dit huisje vindt? In Middelfart in Denemarken. 

Categorie Campers

5. Leer nieuwe dingen – categorie Monumentaal
Neem een kijkje in de categorie ‘Monumentaal’ als je nieuwe dingen wil leren. Daarin staat bijvoorbeeld deze 18e-eeuwse villa in de Chianti-streek, een plek waar kunst en cultuur in elkaar opgaan. De wijngaarden en tuinen vormen een idyllische en betoverende omgeving om tijdens je vakantie het rijke historische en culturele erfgoed van Italië te ontdekken.

Categorie Monumentaal

Lees ook het artikel: Texas, what’s new?

6. Stap met een niet-verkeerd uitzicht uit bed – categorie Mooi uitzicht 
De beste manier om de dag te beginnen? Wakker worden met een adembenemend uitzicht. Daar hebben we zelfs een aparte categorie voor in het leven geroepen. Laat je ogen dwalen over de blauwe oceaan en de horizon en proef de zoute lucht van de zee  –  deze minimalistisch ontworpen accommodatie met uitzicht op de baai van Calvi in Frankrijk laat je helemaal tot rust komen. 

Categorie Mooi uitzicht

7. Begeef je tussen fantasie en werkelijkheid – categorie WOW 
Op zoek naar een bijzondere ervaring voor op je bucketlist? In deze gele onderzeeër in Nieuw-Zeeland kun je je fantasie de vrije loop laten in de vrolijke sfeer van het bekende Beatles-liedje of jezelf laten meeslepen door de avonturen van grote kapiteins. Iedereen die zijn grenzen wil verleggen, is bij de WOW-categorie aan het juiste adres.

Categorie WOW

8. Stap uit je comfortzone – categorie In de wolken 
Als je de lucht bijna letterlijk met je vingers wil aanraken, dan is de categorie ‘In de wolken’ geknipt voor jou. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze accommodatie op 3650 meter boven de zeespiegel in Machachi. In deze bergstreek in Ecuador kun je op een heldere dag maar liefst zeven vulkanen zien en is de hemel ‘s nachts bezaaid met sterren. 

Categorie In de wolken

9. Tijd voor jezelf – categorie Off-grid
Vergeet die eindeloze to-do list en trek je terug binnen de warme muren van een accommodatie als deze lodge in Dalasýsla. Verborgen in de ongerepte omgeving in de bergen van West-IJsland is dit de ideale plek om bij te komen van de alledaagse hectiek. Met een beetje geluk maak je hier zelfs het spectaculaire noorderlicht mee.

Categorie Off-grid10. Breng tijd door met je dierbaren – categorie Speelplezier 
Wil je er even tussenuit met de mensen van wie je houdt? Kijk dan in de categorie ‘Speelplezier’. Hierin staan accommodaties waarin plezier vooropstaat. Zoals deze accommodatie in Okinawa, Japan die beschikt over een aparte speelkamer met een houten speelhuis en glijbaan. 

Categorie Speelplezier

Related posts

One Thought to “Laat je niet kisten door Blue Monday”

Comments are closed.