Kroatië populair bij Nederlanders

Ondanks de coronapandemie weten veel Nederlanders Kroatië nog steeds als vakantieland te vinden. In 2021 verwacht Kroatië tot 10 augustus al 40% meer bezoekers uit Nederland te hebben mogen verwelkomen dan in dezelfde periode vorig jaar. Hiermee zijn er dagelijks meer dan 40.000 Nederlanders in het prachtige Kroatië aan het genieten van hun welverdiende vakantie.

Volgens het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) is de huidige 7-daagse incidentie per 100.000 inwoners in Kroatië 25,17. Met deze waarden is Kroatië momenteel het land met een uitstekende epidemiologische situatie in de Middellandse Zee. Het hele continentale deel van Kroatië staat nog op het groen op de ECDC lijst. Langs de hele kust wordt streng gecontroleerd om ook de kustregio’s weer groen te laten kleuren op de ECDC lijst.

Lees ook het artikel: 3 Tsjechische kuuroorden op Werelderfgoedlijst

Kroatië is goed voorbereid en georganiseerd om een groot aantal toeristen te ontvangen. Van al het personeel dat werkzaam is in de toeristische sector, is 70 procent gevaccineerd. Alle toeristen kunnen, als ze dat willen, in Kroatië gratis worden ingeënt op dezelfde plaatsen als de lokale bevolking. Er zijn momenteel ongeveer 350 extra testlocaties in heel Kroatië.

Alle informatie over de voorschriften en toegangsmogelijkheden, evenals informatie over hoe u veilig en verantwoord naar en in Kroatië kunt reizen, wordt regelmatig bijgewerkt door de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme op de Q&A-website: https://croatia.hr/nl-NL/coronavirus-2019-ncov-q-and-a- 

Related posts

One Thought to “Kroatië populair bij Nederlanders”

Comments are closed.