Ken jij het Engelse Cornwall al?

De locatie van de G7-top van 2021 ligt in het zuidwesten van Engeland en is een van de populairste plekken voor een vakantie in eigen land van de Britten. Wat trekt hen zo aan? We laten je graag een aantal hoogtepunten van Cornwall zien zodat ook jij deze regio hoog op je verlanglijstje zet voor een toekomstig bezoek. 

De driedaagse top van de G7 wordt dit jaar van 11 tot 13 juni gehouden in de Engelse badplaats Carbis Bay in Cornwall, in het uiterste zuidwesten van Groot-Brittannië. Terwijl wereldleiders belangrijke uitdagingen bespreken, laten toekomstige bezoekers zich laten inspireren. Cornwall is niet alleen populair vanwege het aangename klimaat en de prachtige zandstranden, maar ook het lekkere eten en het binnenland met vermaarde bezienswaardigheden.

Verblijf: Carbis Bay Hotel & Estate

Het Carbis Bay Hotel is de locatie voor de top. Dit vijfsterrenverblijf met 38 kamers ligt direct aan zijn eigen strand met watersportcentrum en beachclub. Wie het nog luxueuzer wil, kan verblijven in een van de nieuwe strandlodges met zeezicht, openlucht bubbelbad en dakterras en kan er ook een eigen luxe jacht bij boeken. Het hotel, dat kan terugblikken op meer dan 100 jaar traditie en geschiedenis, heeft ook directe toegang tot het South West Coast Path.

Wandelen op het South West Coast Path in Engeland

Wandelparadijs langs de kust: South West Coast Path

Het langste wandelpad van het land strekt zich uit over meer dan duizend kilometer langs de kusten van Cornwall en Devon tot in Dorset. Het werd oorspronkelijk aangelegd zodat kustwachters konden patrouilleren en uitkijken naar smokkelaars. Tegenwoordig is het echter een populaire toeristische attractie, want het pad is geschikt voor zowel ontspannen wandelingen als serieuze trektochten. Door zijn lengte en de verscheidenheid aan plaatsen die het passeert, is het South West Coast Path het hele jaar door een bestemming die de moeite waard is.

Trekpleister: het kunstenaarsdorp St Ives

Het dorpje St Ives aan de kust van Cornwall, Engeland

Met Trip Advisor’s nominatie tot topbestemmingen voor 2021, staat de vissershaven en badplaats St Ives in het middelpunt van de belangstelling tijdens de G7 top.Schitterend wit zand en kristalhelder water vind je niet alleen in de Caraïben, maar ook op de stranden van deze kunstenaarskolonie in Cornwall. De stranden hier hebben verschillende prijzen gewonnen en bieden, dankzij een uitgebreide milieucampagne, enkele van de schoonste zwemwateren van West-Europa.

Tate St Ives, Museum in Cornwall, Engeland

Je kunt hier niet alleen zwemmen en zonnen, maar ook zeehonden, dolfijnen en reuzenhaaien spotten. Na een dag op het strand trekken vele bezoekers naar de nabij gelegen cafés en pubs. Ooit was dit de belangrijkste vissershaven van de streek, veel restaurants hier bieden plaatselijke visspecialiteiten. Bijzonder: St Ives heeft een eigen dependance van de beroemde Tate musea: Tate St Ives.

De bezienswaardigheid: St. Michael’s Mount

St Michaels Mount in Cornwall

St. Michael’s Mount is het icoon van Cornwall. De weg er naartoe is al een avontuur. Bij eb kun je het eiland te voet bereiken via een brug. Bij vloed nemen boten de overtocht over en in de winter brengt een amfibievoertuig bezoekers naar het eiland.

Tegenwoordig wonen er nog zo’n 30 mensen op het eiland, waaronder de familie St. Aubyn, die het kasteel bewoont, dat ook open is voor bezoekers. Vanaf de kantelen van het kasteel zijn er fantastische uitzichten over de kust. De historische kasteeltuin profiteert van het milde klimaat van de Golfstroom, zodat, zoals typisch is voor de streek, zuidelijke planten en kruiden goed gedijen. 

De kust: een paradijs voor surfers

Kitesurfen bij St Michaels Mount, Cornwall, Engeland

De noordkust van Cornwall is het mekka voor surfers in Engeland. Stranden als Fistral Beach of Watergate Bay zijn beroemde hotspots voor kiten en golfsurfebn, niet alleen voor de plaatselijke bevolking. Internationale evenementen en festivals trekken elk jaar surfers uit heel Europa. Wie niet surft kan nieuwe sporten als SUP of coasteering uitproberen. Dankzij het milde klimaat groeien er zelfs palmbomen in Cornwall, de beste voorwaarde voor een ontspannen vakantiegevoel op de brede stranden.

Lees ook het artikel: Vijf onvergetelijke wandelavonturen in Paznaun

Related posts

One Thought to “Ken jij het Engelse Cornwall al?”

Comments are closed.