Japan’s lekkerste desserts

De wereld zit vol met heerlijke desserts en zoete lekkernijen die uniek zijn voor de lokale cultuur en geschiedenis. Van Japanse koekjes tot Tahitiaanse mangopudding, ontdek met de driedelige serie van NTM ’s werelds meest heerlijke lekkernijen voor je volgende foodiebreak. Vandaag starten we met een top 4 van Japan’s lekkerste desserts.

Tsuruko Manju van snoepwinkel Maneido in Hachinohe
Maneido is een snoepwinkel in Hachinohe, de meeste mensen komen hier samen voor de Tsuruko Manju die zijn gemaakt met een recept dat generaties is overstegen. De traktatie is gevuld met een zoete pasta van rode boon en donkere suiker, en gegarneerd met rijstmeel en suikerschaafsel. Het is niet veel anders dan een macaron. We raden de roomkaasvariant aan, het is de ideale snack na een deel van de Michinoku Coastal Trail te hebben gelopen.

Tsuruko Manju | Foto: Visit Hachinohe

Visvormige zoete lekkernijen van Gifu
Gifu staat bekend om ayu-gashi-snoepjes die zijn geïnspireerd op de ayu-zoetvis die in het heldere water van de lokale Nagaragawa-rivier leeft. De kleine visvormige lekkernijen worden gemaakt door een laag zachte castellacake rond een zachte pasta genaamd gyuhi te wikkelen, gemaakt van plakkerige rijst, en vervolgens op zijn gezicht te stampen met een heet strijkijzer. Ayu-gashi wordt verkocht in meer dan 30 winkels in het Gifu-gebied en is een algemeen erkende specialiteit van de regio. In 2010 introduceerde de Ayu-gashi Promotion Association een schattige mascotte genaamd Hi-ayu-maru om Gifu’s ayu-gashi in heel Japan bekend te maken.

Fish-shaped sweet treats – Gifu

Lees ook het artikel: Betoverende plekken van Centraal-Amerika

Mikado Coffee’s Mokka Softcream, Nagano, Three-Star Road
Mikado Coffee is een beroemde coffeeshop waarvan de specialiteit mokka-softijs is. De coffeeshop is geboren in Tokio, maar heeft Karuizawa in Nagano al 65 jaar thuis genoemd. Dit ijs op basis van melk heeft een subtiele koffiesmaak die past bij het bonenthema. Klanten kunnen het eten in een hoorntje of in een kopje, of in een ijskoffie float. Wanneer geserveerd in een kopje, wordt mokka softijs gegarneerd met een gedroogde Californische pruim gedrenkt in een speciale siroop die een vleugje fruitigheid en originaliteit toevoegt, waardoor dit een niet te missen snack is tijdens een wandeling langs Kyu Karuizawa Ginza Dori.

Mikado Coffee’s Mocha Softcream

Momiji Manju op het eiland Miyajima in Hiroshima
Verander uw dessertjacht in een pelgrimstocht in de Japanse prefectuur Hiroshima. Momiji Manju, erkend als een symbool van de regio, is een stervormig broodje met een vulling van zoete bonenpasta. Geperfectioneerd in 1906, emuleert de snack de schoonheid van Miyajima’s herfstbladeren. Tegenwoordig kan Momiji Manju worden gekocht in smaken zoals chocolade, met speciaal bamboe-houtskooldeeg. Bezoekers kunnen ze vinden bij kraampjes langs het voetpad dat leidt naar het Itsukushima-heiligdom – een UNESCO-werelderfgoed.

Momiji Manju – Hiroshima

Morgen gaan we verder met deel twee van de driedelige serie van NTM ’s werelds lekkerste desserts, met een reisje naar de Verenigde Staten van Amerika!

Related posts

One Thought to “Japan’s lekkerste desserts”

Comments are closed.