Gran Fira van València

Volgens traditie sinds de opening op 21 juli 1871, biedt de Gran Fira de València allerlei activiteiten en culturele plannen om van de zomer in de stad te genieten. De hele maand juli is València vol ritme met muziekconcerten in de open lucht in de Viveros-tuinen, vuurwerk en pyrotechnische shows, activiteiten voor kinderen en optredens voor het hele gezin in de wijken van de stad. En de kroon op het werk is de Bloemenstrijd, een spectaculaire optocht van praalwagens waaruit bloemen worden gegooid die een kleurrijk spoor achterlaten langs de Paseo de la Alameda. Ontdek het volledige programma en ontdek de Gran Fira de València.

Muziek, vuurwerk en folklore in Valencia van 1 tot en met 25 juli met de traditionele Gran Fira van Valencia. Honderd activiteiten voor alle smaken in verschillende buurten, zoals Benimaclet, Carpesa, Malvarrosa, Torre, Massarrojos, Natzaret, Piendo, Campanar, Orriols en Nou Moles. Tussen 7 en 25 juli biedt de Correfira-cyclus meer dan 30 optredens, zoals de monologen van Óscar Tramoyeres, Manu Badenes, María Zamora of Pepa Cases en andere theater-, circus- en concertuitvoeringen. De kleintjes kunnen met het programma “Menuda Fira” genieten van kindershows van Ramonets, Dani Miquel of Seda Jazz Happy Jazz.  

Lees ook het artikel: Malta straalt in de nieuwe Jurassic World Dominion

De populaire Batalla de Flores (Bloemenslag) wordt op 24 juli om 19.00 uur vervangen door een tentoonstelling van drie praalwagens op de Plaza de Manises. Kom langs om de vaardigheid te leren kennen van de meesters in het optuigen van praalwagens met bloemen. Ook op de 24e is er de Gran Nit de Juliol, van 19.00 tot 23.00, met 14 optredens waaronder die van Pep Gimeno “Botifarra”, María Juan, de Jazzwoman Band of de Federatie voor Folklore van de Regio Valencia.  

Op het Gran Fira-programma staan ook het Polirritmia-festival en de Vivers-concerten, waar meer dan 30 artiesten zullen optreden. Het kan niet op!

Related posts