Soloreizen steeds populairder

Of het nu gaat om een korte zakenreis of een langer avontuur, steeds meer reizigers uit Nederland gaan er in hun eentje op uit. Uit Airbnb-gegevens blijkt dat het aantal soloreizen van gasten uit Nederland op het platform in 2022 met ongeveer 70 procent is toegenomen ten opzichte van 2021, wat neerkomt op bijna een kwart van alle Nederlandse reizen in 2022¹. Speciaal voor de groeiende community van sologlobetrotters heeft Airbnb de functie Veiligheid voor soloreizigers in Nederland gelanceerd².

Nederlanders die solo reizen, gaan vooral voor de grote steden. Daar willen ze alle culturele pareltjes ontdekken terwijl ze optimaal profiteren van de voordelen van soloreizen: autonomie, (zelf)reflectie en nieuwe vriendschappen.

Terwijl de topbestemmingen voor soloreizigers uit Nederland Seoul, Parijs, Barcelona, Lissabon, Londen en Kaapstad waren, waren staycations ook populair. De beste lokale plaatsen voor soloreizigers uit Nederland in de eerste drie kwartalen van 2022 waren:

  1. Amsterdam
  2. Rotterdam
  3. Groningen
  4. Utrecht
  5. Eindhoven

Lees ook het artikel: Dicht bij de natuur: wildkamperen in Oman

Airbnb lanceert speciaal veiligheidsproduct in Nederland
De nieuwe functie houdt in dat er in de app een apart traject wordt geactiveerd wanneer een sologast een privé- of gedeelde kamer boekt. Die gast kan dan gebruikmaken van drie extra functies:

  1. tips van deskundigen om veilig alleen te reizen;
  2. eenvoudige manieren om het Airbnb-reisschema met vrienden en familie te delen;
  3. vragen die de gast aan de host kan stellen over de accommodatie en de buurt.

Airbnb wil dat iedereen veilig kan reizen, of je nu met vrienden, familie of alleen gaat. Onze functie Veiligheid voor soloreizigers is dan ook speciaal gericht op de veiligheid van gasten die alleen in een privé- of gedeelde kamer op Airbnb verblijven. Hier vind je meer informatie over ons initiatief.

Rosa Dinnissen, Public Policy Lead voor Nederland en Scandinavië bij Airbnb: “Wat geweldig dat er zoveel mensen solo op avontuur gaan. Alleen reizen is een fantastische manier om je horizon te verbreden door nieuwe plaatsen te verkennen en gelijkgestemde mensen te ontmoeten. De lancering van onze functie Veiligheid voor soloreizigers in Nederland ligt in het verlengde van ons streven om voor de hele Airbnb-community positieve en veilige ervaringen te stimuleren. Uit onze gegevens blijkt ook dat er steeds meer vrouwelijke gasten uit Nederland solo reizen: een stijging van 56% ten opzichte van 2021. Dat maakt dit werk nog belangrijker.”

Of je nu de stad wilt ontvluchten om op te laden, op een actief avontuur wilt gaan in de bergen of nieuwe reisgenoten zoekt, op Airbnb vind je de beste plekken en privékamers in Nederland die perfect zijn voor een solo-uitstapje:

Wil je nog meer unieke accommodaties op Airbnb ontdekken? Ga dan naar airbnb.nl.

Alle boekingen in dit persbericht dienen ter inspiratie en illustratie. Airbnb wil deze of andere accommodaties of ervaringen op het platform niet specifiek onderschrijven of promoten.

¹ Alle reistrends van 1 januari tot en met 30 september 2022 vergeleken met dezelfde periode in 2021.
² Na succesvolle pilots in het Engels en Hindi de speciale functie nu beschikbaar in meer dan 50 talen.

Related posts