Elkaar ontmoeten bij zonsondergang op Lanzarote

Wat is er met de zonsondergang dat we daardoor zo gefascineerd zijn? Is het de vuurrode gloed in allerlei schakeringen, is het de romantiek of is het dat op sommige plekken in de wereld de horizon bijna binnen handbereik blijkt. Zoals bijvoorbeeld op Lanzarote; een grotendeels vlak gebied omgeven door zee. Hier is het niet moeilijk om op Lanzarote het perfecte (uitzicht)punt te vinden waar je je blik kunt verliezen en kunt genieten van een schitterende zonsondergang.

Geen enkele zonsondergang is hetzelfde als de vorige. De zon wordt geel, speelt met oranje, roze, fuchsia en mauve, weerspiegeld in de verspreide wolken, in de spiegel van de baai en in de ramen van de huizen.

De jachthaven van Arrecife en zijn twee kastelen

Gezeten op het muurtje van het strand Playa del Reducto, zonsondergang in de herfst: 19.15 uur. Wat gaan die laatste minuten zonlicht toch snel voorbij maar hoe mooi is de kleurschakering. Vanaf het Internationaal Museum voor Hedendaagse Kunst-Castillo de San José en vanaf het Castillo de San Gabriel lijkt de lucht wel een foto afgehaald van een ansichtkaart.


Turespaña

Risco de Famara, Guinate en strand van Famara

Het bergachtig massief Risco de Famara biedt ons verschillende plaatsen om te stoppen en te genieten. César Manrique camoufleerde een uitkijkpunt in de rots van de klif, waar vroeger  artillerie-wapens uit de burgeroorlog waren.  Een ideaal punt om te genieten van de zonsondergang, na eerst genoten te hebben van het indrukwekkende kleurenspel van het massief.

In de buurt toont het Guinate-uitkijkpunt ons een ander panoramisch uitzicht vanaf de Risco zelf, die 25 kilometer lang is en een hoogte heeft die varieert tussen 400 en 600 meter. De wind, het geluid van de oceaan, de verticale wand bezaaid met endemische vegetatie … Schoonheid in zijn puurste vorm.

Er zijn mensen die liever de zonsondergang op zeeniveau aanschouwen. Een ideaal moment is wanneer de vloed samenvalt met het vallen van de nacht, dan weerspiegelt het zand van het strand van Famara de iriserende tinten van de sterren boven ons.

Turespaña

Mirador de Malpaso, Malpaís de La Corona en Jameos de Agua

Eveneens een ontwerp van César Manrique is de Mirador (1966), een grote verrassing achter een bocht, in een kleine bergpas. De parkeerplaats bij het uitkijkpunt is helaas klein maar wellicht lukt het u om een parkeerplekje te bemachtingen en u zult beloond worden met een schitterende zonsondergang.

Een wandeling door het gebied Malpaís de La Corona is op elk moment van de dag een traktatie voor de zintuigen, maar de charme ervan neemt toe als de dag vervaagt en overgaat in gouden kleuren. Het hoogtepunt is het boeken van een diner met een concert in Jameos del Agua om die natuurlijke sprookjesscène dag en nacht te ervaren, twee totaal verschillende beelden.

Lees ok het artikel: 4x Tips voor een droomreis naar de Malediven

La Geria en Playa Honda

Wandelen tussen wijnstokken, vijgen- en olijfbomen en zien hoe de schaduwen van de bergen fluweelzacht zijn in het zonsonderganglicht is een onvergelijkbaar genot. De scheuren in de lavastromen, de korstmossen die hun fosforescerende kleuren onderstrepen, de gaten die niet helemaal zwart zijn… La Geria lijkt uren voor het vallen van de avond bijna een andere planeet. Aan de kust van San Bartolomé, bijna overal op de boulevard Playa Honda, is het een genot om naar de zonsondergang te kijken terwijl u genieten van een drankje in een van de restaurants.

Turespaña

Barranco del Quíquere en La Tiñosa

Eenvoudig, breed en met spectaculaire uitzichten, verbindt het Barranco del Quíquere-pad de kust van Mácher met Puerto Calero via een pad dat langs de zee loopt met een prachtig uitzicht op de kust. Vanuit de scheepshelling van het oude vissersdorpje La Tiñosa, in Puerto del Carmen, kunnen we genieten van de zonsondergang terwijl we de silhouetten van de boten zien in het veranderende licht.

Volcán del Cuervo: hier begon het allemaal

We staan precies op het punt in Tinajo waar de lava begon te stromen tijdens de uitbarsting van Lanzarote in 1730. Omringd door zeeën van as, uitgelijnde kegels en surrealistische rotsformaties, lijkt het door de zonsondergang alsof de tijd in het natuurpark Parque Natural de los Volcanes heeft stilgestaan.

Turespaña

Los Hervideros en Playa Blanca

Los Hervideros (borrelende bronnen) doet zijn naam eer aan omdat het water van de Atlantische Oceaan tegen de kust van Yaiza botst en er zo wolken van zeeschuim ontstaan. Water sijpelt door de gaten en spleten van dit rots labyrint. En verderop zakt de zon achter het naburig gelegen Fuerteventura. Op de boulevard van Playa Blanca, zittend op een bank: hetzelfde beeld, maar rustiger, kijkend naar de veerboten die naar Corralejo komen en gaan.

Related posts

One Thought to “Elkaar ontmoeten bij zonsondergang op Lanzarote”

Comments are closed.